VD |
21-09-2010 20:28
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Amb el 30 aniversari de La Resplendor com a teló de fons, China ha creat una història que parla de la força del cinema fantàstic i de la seva capacitat per crear imatges que et queden gravades per sempre. En aquest sentit, Stanley Kubrick ha estat un mestre a l’hora d’aconseguir que les seves imatges minuciosament creades sobrevisquin al pas dels anys i, fins hi tot, de les seves pròpies pel·lícules. La seqüència del nen protagonista de La Resplendor recorrent el passadís de l’hotel amb el seu tricicle és, segurament, una de les més memorables de la història del cinema.
L’espot mostra la història d’una infermera de torn de nit que conviu amb l’existència d’aquest nen des del mateix dia en què va veure La Resplendor per primera vegada. Durant tres dècades la dona fa totes les seves activitats quotidianes acompanyada del nen muntat en el seu tricicle, pel que ja viu la situació amb absoluta normalitat i resignació.
Per a la seva producció, China i el Festival han comptat amb la col·laboració de Wind, productora que, a causa de la seva aposta per creacions que de vegades freguen l’àmbit experimental, ja ha col·laborat en anteriors ocasions amb el Festival. Per a la direcció s’ha confiat amb Mireia Pujol, una directora amb especial sensibilitat cinematogràfica i una experiència molt interessant malgrat la seva joventut, i que ha sabut transmetre el seu coneixement del Festival a to amb la peça. En aquella intrigant atmosfera contribueix en gran mesura l’elecció de la peça musical, “Aviva Pastoral” de Nathan Larson.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!