VD |
13-10-2010 21:59
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L'edifici de Neàpolis va ser la seu central de l'emissió. Utilitzant fibra òptica, va distribuir el senyal de forma simultània a altres 11 sales de projecció, enviant el vídeo i el so a les diferents seus, set d'elles a Catalunya, una a Gijón , una altra a Lleó, dues a les Illes Balears i una a Valparaiso (Xile).
Mitjançant la tecnologia webcast de retransmissió a través d'Internet, els espectadors de les diferents sales van poder veure què passava a la seu central, formular les preguntes als integrants de la taula rodona per correu electrònic o SMS i rebre la resposta en directe.
La retransmissió en directe mitjançant tres càmeres va ser tot un èxit. Denis Delestrac director de Pax Americana i present a l'auditori de Neàpolis, acompanyat de Tomàs Gisbert , del Centre d'Estudis per la Pau, varen poder respondre a totes les preguntes que van enviar els espectadors. El debat va ser conduit per director de “El documental del mes”, Joan González, que ho va valorar com 'Un sistema eficaç i sostenible que evita viatges innecessaris i connecta els diferents públics amb el director del film, promovent la participació directa de tots els espectadors alhora'.
Vist l'èxit de l'experiència, una de les primeres a l'Estat, l'organització ha anunciat la seva intenció de repetir l'experiment proper any almenys en dues ocasions.
Pax americana
El film mostra la forta dependència tecnològica de la nostra societat dels satèl lits de comunicacions, GPS, de meteorologia, d'espionatge, en aplicacions científiques, i el que suposaria per al món actual el seu mal funcionament o eliminació.
Pax Americana, fa avinent com els EUA després de la Segona Guerra Mundial s'apoderen de l'espai, gràcies a la 'col·laboració' de més de cent enginyers i científics que van treballar per la SS nazi i des d'aleshores ho fan per a la NASA. El film posa en qüestió les estratosfèriques inversions en els diferents projectes, Guerra de les Galàxies, Escut Antimíssils i ara Domini de l'Espai, projectes que volen situar armes en l'òrbita terrestre, com les 'Barres de Déu' i altres tècniques de làser per vigilar, reparar i destruir satèl.lits.
Paral·lelament a la projecció de 'Pax Americana', a l'Índia es celebrarà, la setmana del 9 al 12 d'octubre, una conferència internacional, la Space for Peace Week, on es debatran les polítiques sobre l'ús de les armes espacials i el paper que hi juguen els EUA i es plantejaran possibles solucions a una militarització que ja sembla irreversible.
El director
Abans de 'Pax Americana', Denis Delestrac ha fet altres documentals de caràcter sociopolític i cultural. Va participar en la sèrie Nomads, produïda per Televisió de Catalunya i Orbita Max, com a director de Human Rights (2003), un film que analitza com els conflictes armats afecten de forma creixent a les poblacions civils i els seus moviments migratoris. Ha treballat també amb el conegut fotògraf del National Geographapic Steve McCurry a The Nomad Spirit (2003), que exposa com l'economia de mercat ha transformat la Societat de Mongòlia. Recentment, Delestrac també ha ajudat Jordi Llompart amb el guió de El misterio del Nilo (2005), la pel·lícula IMAX amb més audiència dels darrers anys.
El debat des de Vilanova i la Geltrú va comptar amb la participació de Tomàs Gisbert, investigador del Centre d'Estudis per la Pau J.M. Delàs, Observatori sobre desarmament, comerç d'armes, conflictes armats i cultura de pau.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!