VD |
18-04-2011 22:53
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La pel·lícula La Sal de la Tierra de Herbert J. Biberman clou el cicle del Cinefòrum Les relacions entre homes i dones en el món del treball que, organitzat per la Regidoria per a la Igualtat de Gènere de l’Ajuntament de Sitges, ha projectat 13 pel·lícules, que també han abordat les relacions de parella, i que han vist més de 400 persones. El darrer passi serveix per debatre les diferències salarials entre homes i dones, així com l’ocupació de llocs de responsabilitat en l’àmbit laboral.
La sal de la tierra, del 1954 i de 95 minuts de durada, apropa l’espectador a la vida d’uns miners de Nou Mèxic que assisteixen a una vaga, motivats per una sèrie d’incidents que provoquen una dura i amarga batalla en la que rebran el recolzament de les seves dones.
Durant el rodatge d’aquest controvertit melodrama semidocumental, que presenta personatges autèntics, el director, productor, guionista, compositor i actor, Will Geer, estava a la “llista negra” del comitè d’activitats antiamericanes del senador McCarthy, el que va provocar problemes abans, durant i també després del rodatge. Avui La Sal de la Tierra és una de les poques pel·lícules preservades per la Llibreria del Congrés dels Estats Units per la seva importància històrica i cultural.
Un cop finalitzada la projecció, Carme Gallego, llicenciada en Filosofia i experta en cinema, va moderar un debat entre els assistents centrat en temes com la desigualtat salarial entre homes i dones, les limitacions de gènere en els llocs de responsabilitat i les condicions laborals dels treballadors.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!