CINEMA

Creen el primer cicle de cinema de denúncia social i lliure distribució

Cine Club Vilafranca i el Moviment 15-M Vilafranca organitzen per primera vegada un cicle de cinema dedicat a films de denúncia social i de lliure distribució

VD.

VD.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els propers tres divendres es projectaran els films Interferències (divendres 9), un documental ficcionat de Pablo A. Zareceansky que reflexiona sobre la crisi global que patim a través de la història d'una companyia teatral, Debtocracy (divendres 16) un documental de Katerina Kitidi i Aris Chatzistefanou que analitza la situació que viu Grècia arran de la crisi del deute extern, i La pistola de mi hermano (divendres 30), una ficció de Ray Loriga que desgrana la vida d'un jove que deambula per una vida sense motivacions i per una generació plena de joves conformistes i superficials. Es tracta de tres films de denúncia de la situació actual i de conscienciació, a la vegada que ofereixen una possible alternativa a l’exhibició de cinema convencional, ja que són pel•lícules amb llicència de Creative Commons, un dels tipus de llicències alternatives al copyright que permeten un distribució més oberta i flexible de l’obra, ja que és l’autor qui decideix la manera de compartir i distribuir el treball. En aquest sentit, el president de Cine Club Vilafranca, Josep Maria Escofet, destaca que aquestes noves fórmul•les “permeten que obres que tenen difícil distribució puguin arribar a un públic més ampli”.

Després de cada projecció es farà un petit debat entre els assistents, tot i que la intenció dels organitzadors és convidar persones relacionades amb cada film projectat. En el cas d'aquest divendres vindrà Julián Altuna, membre de la Fundació Quepo i productor d'Interferències. “Es tracta de recuperar l'esperit de cinefòrum amb aquests debats”, comentava Escofet durant la roda de premsa.

Totes les sessions són gratuïtes, però aquest cicle també permetrà presentar al públic fórmules defensades per la cultura lliure, com l’entrada inversa de caràcter voluntari: els assistents que vulguin podran fer l’aportació ecònomica que desitgin per ajudar a finançar les despeses del cicle. Una de les altres modalitats de la cultura lliure presents al cicle és el finançament col•lectiu: una de les pel•lícules de cicle (Inteferències) va aconseguir ser distribuïda en DVD gràcies a les aportacions econòmiques col•lectives que es van fer a través del crowdfounding, una d’aquestes modalitats de micro-mecenatge.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local