EIX. Les millors bandes sonores tornen al Palau de la Música amb el segell del Festival de Sitges
Redacció |
Sitges
08-04-2015 22:06
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) ofereix el proper divendres, 10 d’abril, al Teatre Principal de Sabadell, i dissabte, 11 d’abril, al Palau de la Música Catalana de Barcelona, cicle Simfònics al Palau, un dels seus concerts tradicionals dedicat a les bandes sonores més populars del cinema. Es tracta d'un concert organitzat amb la col.laboració de Phenomena Experience i del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Amb el lema “Els immortals del cinema”, el concert vol ser un espectacle plurisensorial i únic, per al qual l’OSV, dirigida pel seu titular, Rubén Gimeno, ha convidat els actors i dobladors Mercè Montalà i Salvador Vidal. Dos artistes que són les veus, respectivament, de Michelle Pfeiffer, Sharon Stone, Julia Roberts, Catherine Z. Jones o Uma Thurman, i de George Clooney, Mel Gibson, Liam Neeson, John Travolta, Ed Harris, Richard Gere, Michael Douglas, Willem Dafoe, Alec Baldwin o Harrison Ford, i que presentaran cada una de les peces i escenificaran alguns dels passatges més mítics de la història del cinema.
El programa presenta les músiques que han il·lustrat films tan emblemàtics com Pulp Fiction (Quentin Tarantino, 1994), amb el tema trepidant Misirlou o el You never can tell de Chuck Berry; El caçador (Michael Cimino, 1978), amb la Cavatina del compositor britànic Stanley Myers; Copiant Beethoven (Agniezska Holland, 2006), amb fragments d’obres de Ludvig van Beethoven; Instint bàsic (Paul Verhoeven, 1992), amb banda sonora de Jerry Goldsmith; La Missió (Roland Joffe, 1986), amb música d’Ennio Morricone, o Chicago (Rob Marshall, 2002), amb música de John Kander. Del ja “clàssic” John Williams s’oferiran els fragments més coneguts de La llista de Schindler (Steven Spielberg, 1993), Parc Juràssic (Steven Spielberg, 1993), La guerra de les galàxies (George Lucas, 1977) i El patriota (Roland Emmerich, 2000).
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!