Segona edició

Sant Quintí consolida el Campus Joan Amades com a espai de difusió de la cultura popular

La població s’aboca a l’exhibició de balls populars amb la Quintinada

Segona edició del Campus Joan Amades. EIX

Segona edició del Campus Joan Amades. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Sant Quintí de Mediona ha consolidat aquest cap de setmana el Campus Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional com a espai de difusió dels balls popular i tot allò que relliga la Catalunya nova amb un model festiu exportat des del Penedès i el Camp de Tarragona cap a la resta del país. En la segona edició del Campus, la població de Sant Quintí es va abocar a l’exhibició dels balls populars del municipi, amb la celebració de la Quintinada, divendres al vespre.

Els joves de les colles van sortir a participar d’una mostra que va esdevenir un preludi d’una de les festes majors més interessants del Penedès. La Quintinada, que va acabar a la pista del Jardí, va permetre unir la part més folklòrica amb el resultat d’un taller de cuina tradicional dirigit per la Fundació Alícia, on es van destapar alguns secrets dels plats de fa cent anys (cuina tradicional festiva), i relacionada amb el 125è aniversari del naixement de Joan Amades.

La Quintinada, la mostra de cuina tradicional i la música de Quico, el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries (divendres en petit format i en el concert de dissabte) van ser els plats forts de la proposta. Les conferències obertes sobre La tècnica en els castells, Els jocs tradicionals o La gestologia catalana van interessar tant al públic amb voluntat formativa com a veïns de la zona. Des de dijous fins diumenge, el Campus ha ofert també conferències i tallers sobre Coneixement Musical, Els Balls Blancs, Els Castells de Focs Barrocs, la Confecció i Manipulació de Titelles, El Maquillatge Festiu i Teatral, o la Confecció d’inxes.

El director del Campus, Bienve Moya, està  satisfet dels resultats. Segons ell, en aquesta segona edició «el campus ha aconseguit connectar amb la població» i aquesta implicació és clau per consolidar l’oferta cultural, festiva i formativa associada al Campus. Per a ell, «el més interessant del campus és que tant pot ser una festa del dia a dia com un espai formatiu.»

L’alcalde, Pol Pagès, creu que la inversió en cultura sempre té efectes positius, i en aquest cas, Sant Quintí n’és la prova: «la predisposició de la població a participar en aquesta iniciativa és molt bona perquè les activitats del Campus ens donen prestigi com a població vinculada a una rica tradició cultural.» Pagès creu que «la bona predisposició de la població a participar del Campus fa guanyar prestigi» a la població.

L’objectiu de Sant Quintí de Mediona ara és que el Campus Joan Amades esdevingui, amb els anys, una fórmula per a la consolidació d’una imatge estretament lligada a a la cultura popular. El fet que Sant Quintí tingui uns balls populars fortament arrelats i amb una llarga tradició no és una casualitat i el govern local vol aprofundir en aquest fet. L’objectiu que Sant Quintí arribi a ser la capital del debat i la formació sobre el model festiu que, de mica en mica, s’ha anat imposant al país i que té uns orígens clars a la zona del Penedès i el Camp de Tarragona.
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local