Magóz
Bàrbara Scuderi |
Sant Pere de Ribes
08-12-2015 12:42
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Magóz és el nom pel què es conegut Michael Punzano Queralta, veí de Sant Pere de Ribes i de Vilanova i la Geltrú per adopció. Té només 26 anys i el seu treball ja ha despertat l’interès de portades de premsa de reconegut prestigi i especialitzades, on ha pogut desenvolupar la seva poesia il·lustrada o il·lustració conceptual, com ell mateix l’anomena.
Des d’Eix Diari vam contactar amb ell amb motiu del recent premi de la Societat d’Il·lustradors de Nova York, el passat 24 de novembre i el dia que vam poder parlar ja estava celebrant un nou premi, aquest cop de la península, el premi Gràfica al millor treball de l’Estat espanyol anunciat el passat 1 de desembre. Ambdós premis ens permeten assegurar que estem davant d’un creatiu gràfic no només reconegut sinó amb una intensa i llarga carrera per endavant.
Animació "Internships" que ha guanyat la medalla de plata a Nova York
“M’identifico amb una poesia visual, perquè amb les imatges també hi ha les hipèrboles i metàfores que hi pot haver en un vers” afirma Magóz mentre reconeix que si bé va ser alumne en una escola d’il·lustració, es declara totalment autodidacta, bàsicament, fent una petita crítica a l’estat actual de la formació “per darrere de les novetats, acabes aprenent més de l’experiència fruit d’un procés natural i llarg”.
Magóz va començar la seva vocació posant formes i colors als murs de la ciutat a Vilanova i la Geltrú i avui, després dels seus treballs en dues dimensions, es troba en una nova etapa, “una evolució cap a un joc de la imatge amb el factor temporal: el moviment”.
L’anomenen l’il·lustrador nòmada, perquè si bé els seus treballs fonamentalment han estat publicats en terres nord-americanes, Magóz ha treballat des d’Anglaterra, Àsia, Madrid... tot plegat en un viatge no només en l’espai i els paisatges sinó un viatge personal, on la filosofia budista, confessa, l’ha permès fixar-se en la importància dels detalls més que amb el tot. Així representa les seves imatges, sempre amb un missatge, ja sigui per la portada del New York Times, del Financial Post, de La Marea o de La Directa entre d’altres, els seus treballs sempre expressen un missatge crític i sentit, propi de qui il·lustra una idea i un missatge i al mateix temps ens atorga espai per a la nostra lliure percepció, ja sigui per la imatge, pels contrasts i les ombres, les figures i les figuracions i els colors. Una il·lustració moderna, desperta, vibrant on es conjuguen la informació i la creativitat, dues virtuts que són a la base dels reconeixements que Magóz ha rebut aquests dies i que es sumen a altres mèrits obtinguts en els darrers quatre anys.
Ens alegra i felicitem al jove Magóz, doncs com ell mateix expressa en el seu lema “no tinguis por de seguir els teus somnis, tot allò que vols, treballant dur i amb el desig d’aconseguir-ho, és possible”. Felicitacions, doncs, a Magóz, que la primavera de 2016 exposarà per primer cop els seus treballs a Barcelona i qui sap... potser per Nadal tornarà a casa i ens farà una visita!
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!