Palau de Maricel

L’estudi dels conflictes armats impregna la segona Jornada d’Arqueologia de Sitges

El certamen s’envolta d’acadèmics de renom i manté un apartat especialment dedicat a les troballes sitgetanes

L’estudi dels conflictes armats impregna la segona Jornada d’Arqueologia de Sitges. EIX

L’estudi dels conflictes armats impregna la segona Jornada d’Arqueologia de Sitges. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Prop d’un centenar de participants ompliran el Saló d’Or del Palau de Maricel demà divendres amb motiu de la segona Jornada d’Arqueologia de Sitges. El certamen torna a escena després d’un any de descans amb un format similar al de la primera edició i pivotant al voltant de tres eixos centrals: la tasca arqueològica desenvolupada a Sitges al llarg dels darrers anys, la revifalla del fenomen arqueològic viscuda al conjunt del país i, especialment, l’arqueologia com a font d’estudi de conflictes armats de diferents tipologies, èpoques i indrets.

Una vintena de ponències, a càrrec d’acadèmics de primer ordre de diverses universitats catalanes i internacionals, intentaran posar llum de manera divulgativa i entenedora a temàtiques variades que tenen l’arqueologia com a denominador comú. Un programa que, igual que en l’edició del 2014, tornarà a comptar amb un apartat exclusivament dedicat a Sitges, en el qual s’hi tractaran des de les intervencions efectuades a la Biblioteca Santiago Rusiñol o al tros de muralla medieval trobat al carrer Major fins a la recuperació de Can Falç com a museu o la revisió de la Carta Subaquàtica de la vila.

La jornada es podrà seguir via xarxes socials amb l’etiqueta #ArqueoSitges16 i tornarà a tenir l’arqueòleg Pere Izquierdo, de Museus de Sitges, com a màxim coordinador. A més, com a colofó del dia, també inclourà la presentació de la Peça del Mes de febrer, titulada com El tresor de la platja de l’Estanyol i dedicada a les monedes de plata del segle XVII que l’any 1962 es van trobar a Sitges i que recentment s’han començat a restaurar.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local