Loco Brusca. Daniel Bernal Picaso
Bàrbara Scuderi |
Sant Pere de Ribes
26-04-2016 10:10
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Mr X (divendres 29), El Hombre esquizofrénico (dissabte 30) i la pre-estrena de “The train... is gone”(diumege 1 de maig) són els tres espectacles de Loco Brusca que a través dels seus diferents personatges i entorns, ens presenta el clown més combatiu, reivindicatiu i humorista.
Una ciutat hostil, una societat alienada i un tren de càrrega, són els paisatges on els personatges creats per Loco Brusca destrien la societat, detallen escenes de la vida quotidiana i ens traslladen a diferents reflexions a partir d’una crítica i un humor negre, ens alguns casos, a través del mim i d’una expressió esquerpa i humil com la vida mateixa.
Ens diu Brusca “el llenguatge que un va predicant es com cuinar... una mescla de diferents estils segons el sabor que es busca” i és perquè en cada espectacle no hi ha un sol estil o gènere dramàtic sinó una diversitat fruit de l’experiència i la formació.
Nascut a l’Argentina, la seva formació en diferents escoles d’art i la seva experiència de vint anys des de Barcelona i viatjant amb els seus treballs per diferents escenaris, l’han portat a ser un mestre flexible i complert, amb domini de la pantomima, del monocicle, els malabars, la dansa, el teatre experimental i la comèdia on ha desenvolupat la seva obra artística més reconeguda.
“La perspectiva del fracàs per arribar a l’èxit”, ens diu Brusca, són en l’origen dels seus personatges, amb una visió més individual, com en el cas de Mr X, o una òptica més col·lectiva com en el cas de “El Hombre esquizofrénico”.
El reflex de la societat en un missatge sense filtres, més enllà dels propis prejudicis de qui escolta o admira, més enllà de la crítica i més enllà, fins i tot, de la realitat, són ingredients tòpics potser però no menys imprescindibles per assistir al retrat d’una comunitat o col·lectivitat que compareix davant les seves pròpies mancances a una evolució o progrés, sovint més autodestructiu que constructiu.
Res però que l’acidesa, l’humor, el sarcasme i l’optimisme no puguin evitar que continuem endavant, malgrat el retrat, per canviar un món en catarsi.
Diuen que de totes les definicions de clown que ens ofereixen els diccionaris, “ni són totalment justes ni veritablement falses” (Alex Navarro), així que no en farem de la presentació de Loco Brusca una batalla inesgotable. Millor anar-hi a viure-ho. Millor anar-hi a veure-ho.
Primer cap de setmana amb música, teatre i germanor en el Fes+Chapeau
Màgia, les Gitanes de Ribes, el maridatge de Puig Batet seguit d’una paella popular i música, molta música per un primer cap de setmana del Fes+Chapeau que en paraules del seu director, Isaac Domínguez “ha començat com havia de començar, amb satisfacció i bona acollida. Estem on hem d’estar” per un festival que caminant ha arribat ja a la quarta edició i que promet quedar-se i consolidar-se com l’únic festival de les arts eco-social del país, que a, més a més, arreplega companyies nacionals i estrangeres de circ, dansa, teatre i música. El primer cap de setmana, doncs, un bon pas endavant per un esdeveniment que tindrà dijous 28 d’abril el seu acte inaugural.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!