L’exposició central de l’Any Ramon Casas aplegarà 200 obres procedents dels museus més significatius. Museus de Sitges
ACN/ M. Bélmez |
Sitges
07-09-2016 16:38
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L'exposició central de l'Any Ramon Casas aplegarà al Museu Maricel de Sitges 200 obres de l'artista procedents d'algunes de les pinacoteques d'art modern més destacades d'Europa. Entre aquestes hi ha els museus del Louvre i Orsay de París, la Galeria degli Uffizi de Florència, el Prado de Madrid o el MNAC de Barcelona. A banda d'aquests préstecs, l'exposició també comptarà amb obres provinents de col·leccions particulars. Sota el títol 'Ramon Casas: la modernitat anhelada' i comissariada per Ignasi Domènech i Francesc Quílez, l'obra repassarà l'obra del pintor emplaçant-la en el marc de la pintura europea del seu temps. Per poder acollir l'obra, el Museu Maricel haurà de tancar durant dos mesos a partir del proper dilluns. L'exposició s'inaugurarà el 10 de novembre.
L'exposició està organitzada per Museus de Sitges i la Fundació Cultural la Caixa i vol reivindicar l'obra de Casas amb motiu del 150 aniversari del seu naixement. El plantejament del discurs expositiu és emplaçar Casas en el marc de la pintura europea del seu temps, situar-lo en el centre d'una cartografia europea en la qual l'ecosistema creatiu, nascut a l'entorn de les darreres dècades del segle XIX, es va convertir en un escenari d'una gran vitalitat.
Les obres s'agruparan a l'entorn de cinc grans blocs temàtics formats per una acurada selecció d'algunes de les produccions més emblemàtiques del pintor. A més, s'incorporarà un conjunt de realitzacions d'un repertori molt notable de creadors en el que o bé es va emmirallar o bé va exercir algun tipus d'influència com Carolus-Duran, Toulouse-Lautrec, Manet, Sargent, Degas, Bastien-Lepage, Withsler,Rusiñol o Sorolla. Aquesta llista estarà complementada pel paper de mestratge que va exercir sobre autors com Picasso, Torres-Garcia o Julio Romero de Torres, l'obra dels quals també estarà representada a l'exposició.
L'exposició ocuparà 600 metres quadrats del Museu Maricel de Sitges. Això suposarà adaptar de ples les tres plantes d'aquest equipament atesa l'excepcionalitat i dimensió de la seva estructura i la importància dels seus continguts. Els treballs de preparació començaran el proper dilluns 12 de setembre i implicaran el tancament del museu durant dos mesos, fins la inauguració del a mostra. El cap de setmana del 17 i 18 de setembre, el museu obrirà la planta baixa per participar en les activitats de difusió convocades a Sitges.
Durant els dos mesos preparatoris, el Cau Ferrat estarà obert com habitualment. A més, també s'ampliarà els dies de visita del Palau de Maricel per poder absorbir la notable demanda que tenen els equipaments de la ciutat des de la reobertura dels museus reformats.
Després de Sitges, la mostra viatjarà al CaixaFòrum de Madrid – del 9 de març al 18 de juny del 2017- i al CaixaFòrum de Palma –del 12 de juliol al 22 d'octubre-.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!