Samsung Sitges Cocoon porta la realitat virtual al Festival de Sitges. EIX
Redacció |
Sitges
27-09-2016 11:14
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Samsung i Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya s’han unit per oferir als espectadors una nova sala en la que es podrà gaudir d’impactants i terrorífiques experiències immersives gràcies als continguts audiovisuals gràcies a Samsung Gear VR. Cada espectador disposarà d’una butaca, d’un dispositiu Samsung Gear VR amb Galaxy S7 i d’uns auriculars que li permetran explorar nous mons i submergir-se de ple en l’acció, decidint on vol dirigir la seva mirada en qualsevol moment del relat.
La tecnologia de realitat virtual està transformant els aspectes bàsics de la narrativa fílmica i té cada vegada un major protagonisme en sectors com el del cinema i els grans espectacles culturals i esportius. “La realitat virtual ofereix als creadors una nova manera d’explicar històries i connectar amb el públic. Des de la nostra posició com innovadors i referents en el desenvolupament d’aquesta tecnologia, per Samsung suposa una enorme satisfacció unir-se al festival de cinema fantàstic de Sitges en aquesta nova aventura de cinema immersiu, diferent a tot el que coneixien els espectadors fins ara”, declara Celestino García, Vicepresident Corporatiu de Samsung Espanya.
La sala Samsung Sitges Cocoon ofereix una selecció d’experiències artístiques i tecnològiques de tall fantàstic que ha captivat ja als públics d’arreu del món. Estarà ubicada a l’exterior de l’Auditori Meliá Sitges, seu oficial del Festival, i estarà oberta entre el 7 i el 15 d’octubre. L’accés a l’espai serà lliure, amb una variada programació de curts al llarg del dia.
La realitat virtual submergeix l’espectador de cinema fantàstic en plena acció
La selecció de curts programats abastarà els diferents camps del gènere fantàstic, des del terror més clàssic a peces d’animació de tall familiar. Després d’arrasar al SXSW d’Austin, “Catatonic” arriba a Sitges amb un viatge d’immersió en un manicomi en el que el públic es sotmet a un passeig sensorial terrorífic i impactant. El pacient, equipat amb el dispositiu de realitat virtual Samsung Gear VR sincronitzat a una cadira de rodes mèdica creada ad hoc, viu en un entorn virtual tot el pes de la bogeria al seu voltant.
Per la seva banda, Penrose Studios ofereix The Rose and I, una història per a tots els públics sobre l’amistat, l’amor i la pèrdua que evoca “El Petit Príncep” de Saint-Exupéry. Sisters és una altra esgarrifosa peça d'animació 3D que inclou tots els elements típics de les cases encantades. Malgrat la seva senzillesa formal, els ensurts i salts a la butaca estan garantits pels amants del sobrenatural. Pel que fa a Zombie Cage, és una esgarrifosa peça d’acció real en la que l’espectador experimentarà la sensació d’estar atrapat en una gàbia envoltat de zombis. Per últim, a Sonar, l’espectador serà el comandant d’una nau espacial que viatja per les profunditats i la superfície rocosa d’un asteroide desconegut, amb un final de viatge inesperat.
Evolution of Verse és un viatge a la creació de la vida a través d’unes imatges sensorials i poètiques que, tècnicament, ratllen la perfecció. Els seus ressons al 2001 de Kubrick han convertit aquesta meravella en el hype en realitat virtual de l’any. La sèrie de televisió Mr. Robot, que s’emet en exclusiva a Movistar+, ha produït aquesta peça immersiva que desvetlla alguns dels secrets del passat del seu protagonista. Per últim els capítols de realitat virtual de la sèrie Halcyon complementaran narrativament els interrogants que pugui deixar la sèrie en la seva versió per televisió.
En paral·lel a les projeccions de la sala, el Festival produirà una sèrie de reportatges en realitat virtual que complementaran la percepció que el públic té del Festival. Seran peces temàtiques que es publicaran cada dia a les xarxes socials i que permetran accedir a presentacions de pel·lícules o esdeveniments com la Sitges Zombie Walk en un entorn de realitat virtual. La producció d’aquests continguts anirà a càrrec de la productora especialitzada en realitat virtual, Mr. Fogg.
A més, el dissabte 8 d’octubre es realitzarà una taula rodona dins el marc del Festival en la que diferents professionals vinculats a l’àmbit de la realitat virtual exposaran la seva pròpia experiència a l’hora de treballar i desenvolupar projectes amb aquesta tecnologia davant professionals i productors de la indústria cinematogràfica present en el Festival.
“Amb la implementació a Sitges d’aquesta àrea dedicada a l’univers de la realitat virtual i el cinema immersiu i 360º, el Festival de Sitges dóna un pas endavant en el seu compromís per mostrar al seu públic l’últim i el més avançat en formats de producció i exhibició audiovisual situant-se a l’avantguarda en la evolució de la narrativa de ficció en el camp del cinema, l’animació i el documental”, declara Àngel Sala, director del Festival de Sitges.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!