Popular i Tradicional

La plaça de la Vila, de nou el punt neuràlgic del FIMPT

Jordi Paulí: ’L'únic punt negatiu ha estat el limitador del so que ens fa plantejar-nos per altres edicions fer-ho als afores o al mateix centre de la ciutat'

FIMPT 2016. Marta González

FIMPT 2016. Marta González

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

GALERIA D'IMATGES

La música popular tradicional ha estat la protagonista d’aquest cap de setmana a Vilanova i la Geltrú, que acollia la 36a edició del FIMPT. De divendres a diumenge la capital garrafenca ha acollit tot tipus de concerts i activitats.

El grup de grallers de Tarragona So Nat, davant del Teatre Principal va ser l’entremès d’un dels concerts més esperats, el de Toti Soler Trio, que marcava l’inici del Festival. Amb l’aforament del teatre complet, Toti Soler va inaugurar el FIMPT amb una versió pròpia de la cançó Passeig del Carme de Pere Tàpies, cançó que ha inaugurat moltes altres edicions del festival, cada any a càrrec de diferents músics.

Durant gairebé una hora de concert, els assistents van poder gaudir de l’últim treball discogràfic de l’artista i també de les seves peces més conegudes com per exemple “La sardana flamenca” o “El guardià dels ramats”, tema inspirat en la poesia del portuguès Fernando Pessoa.

Els alumnes de l’Escola de Música Mestre Montserrat (ECMM) van seguir amenitzant el vespre de divendres pels carrers de la ciutat, just abans del concert de Sabor de Gràcia a la Plaça de la Vila. Davant de centenars de persones el cantant del grup, Siscu Carbonell, va lamentar la limitació del so deguda a la sentència del TSJC.

“L’únic punt negatiu ha estat el limitador del so que ens fa plantejar-nos si per altres edicions fer-ho als afores o al mateix centre de la ciutat” comenta el director del FIMPT, Jordi Paulí. Tot i aquest inconvenient Paulí ha explicat que estan molt contents amb el resultat del festival, sobretot amb l’alta participació destacable a la Plaça de la Vila, lloc que consideren el centre neuràlgic del FIMPT.

El matí de dissabte va estar ambientat en dos tipus de música molt diferents. Per una banda, Esteve Molero i Oscar Ferret van presentar el seu últim CD “Música anònima d’en Rius” al Espai Celler de Can Pujol. Per l’altra, l’Orquestra Africana de Barcelona va amenitzar el matí a una Plaça de la Vila plena de gom a gom i amb gent del públic que es va animar a ballar al ritme de la música africana.

Els més menuts també han tingut oportunitat de participar en aquest festival no només com a públic. A càrrec de Piero Pesce la tarda de dissabte es va dur a terme un taller infantil de música on van participar prop d’una quinzena de nens acompanyats dels seus pares. Amb els sons de la Tarantella i la pandereta, es van realitzar una sèrie de jocs que ajuden a entrenar l’escolta activa i intenten provocar diferents reaccions.

Alhora, el grup Balkan Paradise Orchestra feia un petit cercavila pels carrers i posteriorment va actuar a la Plaça de la Vila on va oferir a un públic entusiasmat les seves peces balcàniques.

L’aposta segura del FIMPT van ser les actuacions de la nit. La Cobla Catalana dels Sons Essencials va oferir un concert de prop d’una hora i mitja amb l’acompanyament del grup de Dansa de Vilanova mentre que Une anche passe va animar el públic a base dels sons de l’oboè, el saxofon, la tenora i els sons del metall.

El públic ha seguit participant en l’últim dia de festival assistint de forma significativa als concerts i activitats. Al matí, mentre se celebrava el Firasac a la Plaça Gumà i Ferran, el grup Lo lop e la lèbre animava el pati del Castell de la Geltrú a ritme de música tradicional occitana.

Questioni Meridionali Folk i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries més la Banda de Música Mestre Montserrat han estat el punt final del FIMPT en una Plaça de la Vila plena de gent que, tot i estar molt animada, no ha dubtat en queixar-se, un cop més, de la limitació del so.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local