Teatro del barrio

El Rey, d'Alberto Sanjuan, arriba aquest divendres al Teatre Principal de Vilanova

L'obra, una producció del Teatro del Barrio, inclou una trobada amb la companyia després de la funció

El Rey, d'Alberto Sanjuan, arriba aquest divendres al Teatre Principal de Vilanova. EIX

El Rey, d'Alberto Sanjuan, arriba aquest divendres al Teatre Principal de Vilanova. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La programació estable d'arts escèniques i visuals no s'atura pel pont de l'1 de novembre, i porta dues propostes de qualitat per a aquest cap de setmana al Teatre Principal.

Dissabte és el torn de "El rey", escrita i dirigida per Alberto Sanjuan. Després de Ruz-Bárcenas, Teatro del Barrio torna amb aquesta producció crítica envers la figura del rei Joan Carles I.

Quin paper ha jugat la monarquia a Espanya en els últims quaranta anys? Per acomplir quines finalitats? Quins són els objectius de la monarquia espanyola de cara a les pròximes dècades?

"El rey" és una ficció amb un personatge central que s'anomena Joan Carles I. Un home que, a l'epíleg de la seva vida, cau del cim al soterrani. Si més no, simbòlicament. Un home que, segons sembla, ja no serveix. Tot i que va fer molt de servei. Però, en què? A qui?
Altres personatges d'aquest relat completament lliure són Joan de Borbó, Francisco Franco, Chicho Sánchez Ferlosio, Henry Kissinger, Adolfo Suárez o Felipe González. Un món d'homes en lluita per construir el món tal com el conceben.

"El rey", cinquena producció del Teatro del Barrio, és una ficció contra la ignorància. Amb la convicció que només qui la coneix pot canviar la pròpia realitat.

L'obra està interpretada per Luis Bermejo, el mateix Alberto Sanjuan i Manolo Solo, que en aquesta ocasió substituirà Javier Gutiérrez per motius personals.

Aquest espectacle, a més, compta amb una sessió de l'Escola de l'Espectador, una trobada amb la companyia després de la funció, perquè els espectadors que ho desitgin puguin conèixer el procés creatiu de l'obra de la mà dels creadors i intèrprets.

Les entrades per a aquest espectacle, que es representa en castellà i que començarà a les 9 del vespre, es poden comprar a www.elprincipal.cat

I diumenge és el torn de "Dansa d'agost", amb Marta Marco i Nora Navas. Una història plena de tendresa, rica en matisos i emoció de l'irlandès Brian Friel, sota la direcció de Ferran Utzet.

"Dansa d'agost" descriu amb tendresa i nostàlgia però també amb cruesa la vida de cinc germanes solteres d'entre trenta i quaranta anys que viuen juntes al petit poble de Bally Beg, a la Irlanda rural de l'any 1936. Records, memòries d'un mes d'agost que va veure com el precari equilibri de la llar de les germanes Mundy s'esfondrava.

Friel cuina la seva peça a foc lent, i ens descriu un món rural abocat a la desaparició, incapaç d'adaptar-se a la modernitat. Un món on els homes són vells, són nens, o no hi són, però on en canvi les dones s'entesten a viure i lluiten per resistir. La Irlanda rural descrita per Friel viu una permanent tensió entre la repressió catòlica i la llibertat pagana, i el ball -espontani, alliberador, salvatge- és, a "Dansa d'agost", carregat de simbolisme.

Interpretada per Màrcia Cisteró, Nora Navas, Marta Marco, Òscar Muñoz, Montse Vellvehí, Clara de Ramon, Albert Triola i Ramon Vila, l'obra esta produïda per La Perla 29. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local