Estrenes de la setmana

Marc Recha estrena el film intimista 'La vida lliure', protagonitzat per Sergi López

Torna a la gran pantalla Richard Linklater, el pare de 'Boyhood', amb 'La última bandera'

Sergi López i Macià Arguimbau a 'La vida lliure' de Marc Recha. Turkana Films

Sergi López i Macià Arguimbau a 'La vida lliure' de Marc Recha. Turkana Films

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

CARTELLERA DE CINEMA

Marc Recha, director de films com 'Un dia perfecte per volar i Petit indi', estrena aquest setmana el seu novè llargmetratge, 'La vida lliure', un relat intimista rodat íntegrament a l'illa de Menorca i que està explicat a través dels ulls d'una nena. La pel·lícula tracta temes com la lluita per la supervivència, l'anhel de llibertat a les acaballes de la Primera Guerra Mundial, el combat contra la fam i la grip. En declaracions a l'ACN, Recha va afirmar que "a 'La vida lliure' la llibertat no rau en l'acció trepidant d'aventures, sinó en l'aventura de somiar". Dos dels plats forts de la setmana són el retorn a la gran pantalla de Richard Linklater, el director de la celebrada 'Boyhood', amb 'La última bandera' i la cinta israeliana 'Foxtrot'.

La cinta 'La vida lliure', que s'estrenarà a Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià, està protagonitzada per Sergi López, Miquel Gelabert i els joves actors Mariona Gomila i Macià Arguimbau, amb la participació especial de Núria Prims.

Sergi López, també en declaracions a l'ACN, ha apuntat que el film parla del "necessari que és la ficció i la potència que tenen en l'imaginari les històries que ens inventem lligades als somnis reals que tenim". Segons l'actor, la pel·lícula parla de com els nens descobreixen "el mon dels adults i el mon de la natura; fa un sol preciós, però també hi ha marines morts sota l'aigua", ha afegit López.

Recha ha indicat que aspectes que li interessava reflectir és 'L'illa del tresor', la novel·la d'aventures escrita per Robert Louis Stevenson, i "el tema del paisatge d'una Menorca inhòspita en un moment complicat amb l'arribada de la grip a l'octubre del 1918". Allí hi viuen dos nens amb el seu tiet, l'onclo, ja que la seva mare va anar a Algèria a buscar feina. En aquest context, la nena té molts anhels de llibertat. Una llibertat, ha explicat el director, que no es troba amb les accions sinó en els somnis i la imaginació.

Al film hi ha moltes referències a les rondalles i llegendes que han passat de pares a fills. "Em vaig inspirar en un llibre del 1870 sobre els misteris del mar i a partir d'aquí imaginem un 1918 a Menorca on les notícies escassament circulaven fins que de cop en un mas perdut en una muntanya un sol llibre obre tot un univers", ha explicat. A partir de la trobada, entra en joc "el món imaginatiu de la nena que pensa com pot ser lliure, viatjar i rescatar la seva mare que ha anat a Algèria a buscar feina".

'La última bandera'

El film del director i guionista Richard Linklater, 'La última bandera', s'emmarca a l’any 2003 quan un ex metge de la Marina i els seus dos millors amics fan un viatge per traslladar el fèretre del fill del protagonista que mor a la Guerra d'Ira1. Durant el recorregut, els tres excombatents de Vietnam recordaran com ha afectat a les seves vides participar a la guerra a través d’una òptica tràgica i a la vegada còmica. La cinta està protagonitzada per Steve Carell, Bryan Cranston i Laurence Fishburne.

'Errementari (El hijo del diablo)'

La basca 'Errementari (El hijo del diabló) de Paul Urkijo Alijo, pren com a context la dècada posterior a la primera Guerra Carlista de 1833. En un petit poble d'Àlaba, Alfredo, un comissari del govern, investiga un succés relacionat amb una misteriosa ferreria on hi viu el seu amo Patxi, objecte de rumors que l'acusen de lladre, còmplice del diable i assassí. Una nena orfe aconsegueix entrar a la ferreria i destapar la veritat sobre Patxi. 'Errementari' es va projectar en la darrera edició del Festival de cinema de Sitges en la secció oficial a competició.

'Sin Rodeos'

Santiago Segura, l'actor, director i productor de la saga 'Torrente' estrena el llargmetratge de comèdia 'Sin rodeos'. Al film, Paz, una dona aclaparada i angoixada per la seva vida laboral i personal, decideix visitar un bruixot que li prepararà un beuratge per canviar el transcurs del seu dia a dia. L'actriu Maribel Verdú, la protagonista de la història, trobarà com a resultat que s’ha tornat una dona 'sense filtre'. Entre l'elenc d'actors hi ha el mateix Segura, Candela Peña, Cristina Castaño, Bárbara Santa-Cruz, Diego Martín, Toni Acosta i David Guapo, entre d'altres.

'El caso de Cristo'

El director estatunidenc nominat al 48è GMA Dove Awards amb 'Im not Ashamed' (2017) i especialitzat en el gènere independent, Jon Gunn, estrena el drama basat en una història real a 'El caso de Cristo'. El film relata la investigació exhaustiva que va dur a terme el periodista d'investigació Lee Strobel, un ateu declarat, per intentar desacreditar les creences del cristianisme. El motiu que el porta a fer-ho és la conversió de la seva esposa Leslie.

'El hijo de Bigfoot'

Des de França i Bèlgica arriba a la gran pantalla 'El hijo de Bigfoot', un film d'animació infantil dirigit per Jeremy Degruson i Ben Stassen. Adam, un noi estrany de 13 anys, s'embarca en una recerca èpica i audaç per descobrir el misteri que s'amaga darrera la desaparició del seu pare. Com a resultat, descobrirà que el seu pare és Bigfoot que va fugir per protegir la seva família del científic malvat HairCo, qui volia experimentar amb el seu ADN.

'Foxtrot'

La pel·lícula israeliana 'Foxtrot', escrita i dirigida per Samuel Maoz, gira al voltant d'en Michael, un vidu que experimenta sentiments d'ira cap aquells que expressen el seu condol. La història també mostra les vivències surrealistes del fill mentre realitzava el servei militar. El film va rebre el Gran Premi del Jurat al Festival de Venecia.

'Gorrión Rojo'

El thriller 'Gorrión Rojo', del director estatunidenc Francis Lawrence, s'estrena amb l'actriu Jennifer Lawrence com a protagonista. Dominika Egorova és reclutada contra la seva voluntat per ser una seductora ensinistrada per la intel·ligència russa. L'atracció que sent per Nate Nash, el seu primer objectiu, farà que l'agent secret i la seguretat d'alguns països corrin perill.

'Héroes en el infierno'

El drama basat en fets reals del director Joseph Kosinksi, 'Héroes del infierno', relata la heroica història del cèlebre grup de bombers d'Arizona coneguts com 'Granite Mountain Hotshots'. La brigada d’elit arrisca la seva vida per salvar un poble de les flames.

'Pero que todos sepan que no he muerto'

La directora i guionista Andrea Weiss aposta per dur a la gran pantalla la producció espanyola ‘Pero que todos sepan que no he muerto’. Es tracta de la primera pel·lícula de no ficció que explora el tema de la memòria històrica a Espanya i que posa el focus en la repressió que va patir el col·lectiu gai, lèsbic i transsexual durant el franquisme.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local