Vilafranca presenta una iniciativa per mostrar l’interior d’edificis emblemàtics de la ciutat. Ajuntament de Vilafranca
Redacció |
Vilafranca del Penedès
12-09-2018 17:53
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La regidoria de Promoció Turística de l’Ajuntament de Vilafranca ha presentat aquest migdia una nova iniciativa per donar a conèixer el patrimoni cultural i artístic de la ciutat. La regidora de Promoció Turística, M. Dolors Rius, ha explicat que “Obrim Vilafranca” s’emmarca en l’Any Europeu del Patrimoni Cultural i respon també a la incorporació de Vilafranca del Penedès a la marca turística “Ciutats amb caràcter”. “La voluntat és mostrar el patrimoni amagat i que passa desapercebut d’aquests tretze edificis singulars de la ciutat”, ha comentat la regidora.
Els edificis que es podran visitar el proper diumenge 30 de setembre seran: la Casa de la Vila, la casa Joan Via i Raventós “Cal Figarot” (c/ General Prim), la casa Salvador i Collazo “Consell Regulador del Cava” (av. Tarragona), la casa Serra i Coromines (pl. Estació), els magatzems Torres i Vendrell (c/ Comerç), la casa Ayxelà (c Palma/rbla. Nostra Senyora), la Casa Macià (c/ Cort/pl. Vila), el Centre Artístic del Penedès “L’Agrícol” (rbla. Nostra Senyora), l’Enològica (c/ Amàlia Soler), el Palau Baltà (pl. Jaume I), els magatzems Jean Mory (c/ Sol), l’església de Sant Francesc i la cripta de Santa Maria.
La regidora de Promoció Turística ha explicat que en tots els edificis hi haurà visita guiada, excepte a l’església de Sant Francesc i a la cripta de Santa Maria on la visita serà lliure. Les visites guiades comptaran amb la presència dels propietaris o persones que hi han estat vinculades laboralment, que explicaran anècdotes i experiències viscudes en aquests edificis emblemàtics. Les visites s’iniciaran a les 10,30 i finalitzaran a les 19,15h i estan previstes per a grups d’entre 15 i 20 persones.
“Hi ha edificis que van des del romànic al modernisme. A cada casa o edifici hi haurà una sorpresa, ja sigui una degustació, un tast, música, una visita teatralitzada, un taller de castells... Tenim una previsió de poder atraure entre 1.400 i 2.000 visitants. Esperem que aquest primer any sigui un èxit i de cara al futur puguem obrir altres edificis emblemàtics”, ha dit la regidora.
M. Dolors Rius ha agraït el suport econòmic de la Diputació de Barcelona a la iniciativa, amb una aportació de 3.000 euros, la col.laboració dels propietaris obrint els seus immobles i de l’equip tècnic de la regidoria de Promoció Turística per la tasca d’implementació del projecte. També ha explicat que el mateix dia 30 de setembre, un diumenge de turisme cultural, 22 restaurants de la ciutat estaran oberts per donar servei als visitants.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!