Balanç

Pere Regull: "La Fira del Gall encara té potencial de creixement, però ho hem de fer molt bé per no morir d’èxit"

La Fira del Gall va rebre més de 43.000 visitants i va generar un impacte econòmic de més de 3 milions d’euros

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i la regidora de Promoció Turística, M. Dolors Rius. Ajuntament de Vilafranca

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i la regidora de Promoció Turística, M. Dolors Rius. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i la regidora de Promoció Turística, M. Dolors Rius, han fet balanç aquest matí de la passada edició de la Fira del Gall.

La regidora ha explicat que la valoració de la fira és positiva pel que fa a l’impacte econòmic. Per segon any consecutiu s’ha comptat amb els serveis d’una empresa especialitzada que ha fet el càlcul en base a una metodologia estàndard i compta amb l’ajuda d’enquestes. Pel que fa a les novetats, Rius ha recordat que enguany era el primer en què la raça de gallines penedesenca comptava amb la qualificació d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP), un segell de qualitat per a un producte del territori. Pel que fa al mercat d’aviram, es van vendre unes 4.000 peces, 380 de les quals eren galls amb IGP ja sacrificats i l’Escorxador va sacrificar 800 peces més d’aviram.

Pel que fa la part gastronòmica, es van servir 14.000 racions dels 21 plats que presentaven els restaurants i es van vendre 4.314 tiquets. Això suposa un increment d’un 6% respecte al 2015.

El Superceller va servir 8.400 degustacions i més de 200 persones van participar en els tastos.

Quan a la Fira d’Artesaria, destacava en aquesta edició l’ampliació cap al c/ Oriol, que es valorada positivament perquè permet l’enllaç amb el Centre de la vila. 108 parades hi van participar, amb una oferta de productes molt diversificada.

Parlant de l’impacte econòmic, la regidora destacava la xifra de visitants, uns 43.700, i amb un increment d’un 7,25% respecte al 2015. “Suposa un rècord d’assistència en totes les edicions de la Fira del Gall”, afirmava M. Dolors Rius. La procedència dels visitants és d’un 41% de Vilafranca, un 36% de la resta del Penedès i un 23% d’altres indrets. Un 97% dels visitants deien que tornarien.

Pel que fa a la xifra total de l’impacte econòmic que genera la fira, arriba als 3.063.979,90 euros, un 6,36% superior a l’any 2015. Això fa que es pugui calcular un retorn de 16,43 euros per cada euro invertit, un 34,8% més que el 2015.


Quant a les xarxes socials, cal remarcar l’increment de més de 3.500 seguidors de la Fira del Gall a Facebook, Twitter i Instagram i que més de 50.000 persones han vist l’espot promocional de la fira.

Per la seva banda, l’Alcalde Pere Regull ha posat èmfasi en el fet que la Fira del Gall comporta vitalitat econòmica a Vilafranca i com a mostra, els 16 euros que retornen per cada euro que s’hi inverteix i els 35 llocs de treball directes que genera. “La Fira del Gall crea impacte de marca. El nom de Vilafranca apareix associat a esdeveniments i missatges positius i això repercuteix positivament en el territori”. Regull destacava que un 23% de visitants de fora del Penedès. “Això vol dir que durant la Fira del Gall ens visiten entre 9.000 i 10.000 persones de més enllà del Penedès. Tenim la sort de poder plantejar-nos un creixement perquè és un model d’èxit. La Fira del Gall encara té potencial de creixement, però ho hem de fer molt bé per no morir d’èxit. Hem de mantenir la qualitat lligat a la idiosincràsia que la caracteritza”, ha dit l’Alcalde.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local