Jordà demana al ministre d'Agricultura que abordi "amb fermesa" la situació del sector del cava
La consellera reclama limitar la superfície de vinya per a cava i flexibilitzar els terminis de noves plantacions
- ACN |
- 04-09-2019
La consellera reclama limitar la superfície de vinya per a cava i flexibilitzar els terminis de noves plantacions
Unió de Pagesos estima en 40 cèntims d’euro els costos de producció mínims d’un quilogram de raïm base per a cava
Per al director Tècnic de Albet i Noya, Martí Albet, 'el cicle vegetatiu del cep i la verema són la clau per a l'obtenció dels vins i escumosos de més alta qualitat'
El sector es tornarà a reunir després de la verema amb la voluntat de trobar una solució al desequilibri de la oferta i la demanda que ha fet caure els preus
La marca defensa que es posi en valor el territori i la qualitat de la matèria prima per "garantir uns elaborats de prestigi"
L'empresa cavista s'ha mantingut en la seva voluntat de pagar 30 cèntims el quilo de raïm, una xifra que els pagesos consideren ruïnosa
Les temperatures suaus i una pluviometria ben distribuïda han fet que el raïm tingui una graduació molt bona i un punt just d'acidesa
Els nou cellers que formen l'associació alerten que les grans empreses cavistes estan posant en perill el principal sector econòmic de la comarca
Denuncien que els grans cellers els volen pagar un 28% menys que la temporada passada
Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l'Associació de Viticultors del Penedès han convocat els viticultors per protestar contra el preu del raïm que els cellers més grans volen pagar
L’ens preveu que, de mitjana, la collita serà de quantitat similar o lleugerament superior a la de l’any passat
Amb aquest nou pas CEVIPE es consolida com una empresa suficientment dimensionada per fer front a nous reptes i objectius en comú de manera més eficient
Aquest és el resultat d’un projecte pilot desenvolupat per l’INCAVI sota la coordinació del clúster INNOVI i amb els cellers Juvé & Camps, Gramona, Freixenet, Segura Viudas i Torelló
La llista ‘World’s Best Vineyards’ s’elabora amb les opinions de 500 experts mundials
S’avaluaran 51 varietats minoritàries amb la participació de 16 centres d’investigació de tot l’Estat espanyol
La primera edició comptarà amb la presència de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local