La DO Penedès reduirà les quotes a viticultors i cellers davant la crisi del covid-19
També es potenciarà la venda on-line i es preparà un pla estratègic per quan passi la situació d'emergència
- ACN/ Jordi Pujolar |
- 30-03-2020
També es potenciarà la venda on-line i es preparà un pla estratègic per quan passi la situació d'emergència
Els experts recomanen fugir dels aliments ultraprocessats
L’excés d’oferta de raïm del 2019, amb uns rendiments normals, ja es va traduir en una forta caiguda de preus, i que ja s’està traduint en una baixada de preus del producte acabat, per tant en una devaluació de la DO
Asseguren que la voluntat d'impulsar el nou segell es manté "intacta" però reconeixen "discrepàncies" en alguns àmbits
Durant el mati es van presentar experiències de països com França i Itàlia i de regions vinícoles com La Rioja i Catalunya, amb ponents internacionals
El sindicat també aposta per utilitzar licor d’expedició d’origen cava, noves mesures de reforç de la traçabilitat i fer corresponsable al Ministeri dels excedents provocats per noves plantacions
La peça, realitzada per la productora audiovisual Punt TV, transmet la tradició vitivinícola de la DO Penedès
El celler familiar planta ceps de forcada a la històrica finca de Les Escostes, a la Llacuna, i recupera el tradicional paisatge de pedra seca
Es podran tastar tots els vins dels cellers i DOs que han col·laborat en el projecte, realitzant així un recorregut per les diferents zones vitivinícoles catalanes, i es podran maridar amb formatges i embotits de referència
La botifarra d’ou tradicional que elaboren és un producte que segueix la recepta familiar de finals del segle XIX
Aglutinarà els cellers en una única associació que treballarà per posar en valor els interessos dels petits elaboradors
Actuarà en l'elaboració del vi, s'intentarà adaptar als efectes del canvi climàtic i contempla l'enoturisme
Les 1.000 racions de xató, incloses el centenar que per primera vegada eren aptes per a persones celíaques, es van esgotar
Conviden l’administració a trencar amb la inèrcia d’expulsar aquestes activitats de la ciutat com feia el planejament urbà del segle passat
Tant el pa que es fa servir per la salsa com el pa que es dona com a acompanyament de la ració seran sense gluten
Els representants del sector s'emplacen a una nova trobada el mes de març
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local