cuina

Amanida de brots. Eix
Gastronomia

La trampa de la bossa

Què cal fer doncs? La resposta és senzilla. No acumular productes frescos de difícil conservació durant massa temps. I planificar-ne el consum.

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 14-10-2022
Gastronomia

Els primers bolets

Ja els he vist al supermercat. Per cert, a un preu desorbitat que el rètol anunciant intentava camuflar tot destacant el preu per cent grams i ja no el més habitual del quilo

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 18-09-2022
Melons de pell de gripau. Eix
Gastronomia

De cara a Nadal

Algú deu haver pensat que m’he begut l’enteniment. Però si reflexioneu una mica el que us diré, veureu que no vaig gaire errat

  • Francesc Murgadas |
  • 28-08-2022
Robot de cuina. Eix
Gastronomia

Invasió subtil

Com en el magnífic conte curt de Pere Calders on els orientals ocupen lentament i discrets, el nostre entorn, la gastronomia -o potser hauríem de dir la cuina per ser més precisos- s'ha vist envaïda per la moda de les cremes

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 28-07-2022
Pedrer. Eix
Gastronomia

El Pedrer

M'agrada molt. I haig de reconèixer que gràcies al meu pare, defensor de tastar-ho tot i menjar el que t'agradi

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 14-07-2022
Olis. Eix
Gastronomia

El trull

Enteneu ara perquè reivindico un racó de la cuina per instal·lar-hi el vostre trull particular?

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 29-06-2022
Cansalada. Eix
Gastronomia

Un bon principi

Vosaltres sabreu si aquesta ànsia que us ha entrat per rebaixar els sacsons de la panxa és una febre passatgera o no. En cas que no ho sigui, feu-me cas

  • AMIC / Francesc Murgadas |
  • 16-06-2022
Tortipizza. Eix
Gastronomia

No anem bé

La febre dels "influencers" sembla que també està arribant a la cuina

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 03-06-2022
Amanida. Eix
Gastronomia

Amanir i remollir

Arriba el temps de la calor i, amb ell, les amanides i el dilema sobre com hem de preparar-les

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 19-05-2022
Gastronomia

Cuina de proximitat

Avui, amb la inflació que patim i el poc temps de què disposem, potser es podria fer una nova revolució que evités l'aparentment imparable submissió a les grans cadenes de producció industrial de menús, plats i preparats

  • AMIC / Francesc Murgadas |
  • 27-04-2022
Piscifactoria. Eix
Gastronomia

La mar que ve

Jo, amb tot el dolor del meu cor, ho tinc clar. S'acosta el temps en què la pesca -com ja passa amb la caça- serà una activitat quasi esportiva que practicaran uns quants sobre les espècies que no siguin criades per l'home i, per tant, escapin a la domesticació

  • Francesc Murgadas |
  • 13-04-2022
Surimi. Eix
SI SOU SERVITS

Un camp minat

La indústria alimentària acaba d'anunciar que aquest any posarà al mercat els primers filets de tonyina obtinguts per cultiu cel·lular

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 06-04-2022
Bull de tonyina. @germina_sanchez
Gastronomia

El darrer fòssil

Si més no, a casa nostra. Perquè com diria un castís, "en todas partes cuecen habas"

  • Francesc Murgadas |
  • 04-03-2022
Codonyat. Eix
Gastronomia

L'hora del Codonyat?

Segons les revistes de cuina dels EUA, l'any 2022 podria ser l'any de les confitures dolces de les quals, a casa nostra, el codonyat és el màxim - i quasi únic - exponent

  • Francesc Murgadas |
  • 17-02-2022
Granja de pollets. ACN / Salvador Miret
Gastronomia

La carn de cada dia

Que llegir no ens faci perdre el fet d'escriure. I la polèmica sobre la carn roja no ens faci perdre perspectiva sobre el que mengem

  • Francesc Murgadas |
  • 19-01-2022
Eix
Gastronomia

Renovar-se o morir

De fet, ja en tenim un exemple històric amb la creació del restaurant a França arran de la revolució que feu fora Lluís XVI

  • Francesc Murgadas |
  • 28-12-2021

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local