cuina

Eix
Gastronomia

Una tradició minvant

Els que ja superem una certa edat, que per prudència no explicito, encara recordem el que jo he anomenat algun cop el "cicle de Nadal"

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 27-12-2023
Rebost. Museu de la Vida Rural
Cuina

Guardar i conservar

La cuina tradicional ho tenia molt clar. I per això tenia la "fresquera" i el rebost

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 20-12-2023
Eix
Gastronomia

Des del sofà

Era Darwin qui defensava que l'evolució és sempre positiva?

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 29-11-2023
Fricandó amb moixernons. Eix
Gastronomia

Amb calma

Té sentit parlar de gastronomies més o menys locals?

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 16-11-2023
Eix
Restauració

La gràcia dels menús de treballadors al Vendrell

Aquest tipus de restaurants que van estar actius durant l’època de creixement del Vendrell ara fa uns 20 anys durant unes temporada arribaven a fer tres torns en un dia, ara en prou feines en fan dos el qui té més sort i altres un i anar fent

  • Miquel Casellas |
  • 30-10-2023
Galetes de carabassa per a Halloween. Eix
Gastronomia

Galetes de carabassa per a Halloween

Pots utilitzr motlles per tallar les galetes en formes típiques de Halloween com bruixes, carabasses, gats, escombres, ratpenats, calaveres, etc.

  • Eva Remolina / AMIC |
  • 26-10-2023
Restaurant. Eix
Gastronomia

Girant la truita

Els francesos podrien estar a punt de donar-nos una nova lliçó en el camp de la gastronomia

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 26-10-2023
Peixateria. Eix
Gastronomia

Salvem la mar

L'arribada del temps del bacallà (si més no en el receptari tradicional) m'ha generat una reflexió sobre la nostra cultura gastronòmica. L'europea

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 18-10-2023
Crema de carbassa . Eix
Gastronomia

La nova estació

Val a dir que, amb el temps que hem tingut, sequera inclosa, el canvi d'estació ha vingut una mica endarrerit. Però el calendari vegetal mana i, agradi o no

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 28-09-2023
Oli d'oliva. Eix
Gastronomia

Estalvis i estovalles

És evident que menjar i beure és un capítol important de les despeses de la casa. Com ho és el consum d'oli d'oliva en una terra que l'ha fet emblemàtic

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 13-09-2023
Eix
Gastronomia

Cara o creu

Els Hamlets de la cuina ja fa mesos que ens debatem entre el ser de la compra de fruita i verdura a l'engròs i el no ser de les bosses de plàstic transparent on s'inclou una quantitat predeterminada de producte

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 30-08-2023
Ressenyes restaurants aplicació. Eix
Gastronomia

La mosca al nas

Una manera d'actuar que recorda molt l'estratègia de les malauradament freqüents "fake news" que tan de moda va posar l'expresident dels EUA Donald Trump

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 27-07-2023
Eix
Gastronomia

El primer plat

Hem de recordar que l'home va poder superar la pèrdua o desgast de les dents gràcies a les sopes més o menys convertides en puré per la cocció llarga i constant a la marmita de la tribu o la família

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 12-07-2023
El 'Llibre de Sent Soví'. Eix
Gastronomia

És de justícia

La nostra història gastronòmica hauria de tenir el seu lloc en la cultura del nostre planeta. I, agradi o no, des de la dimensió dels nostres Països Catalans que existien en aquells moments i que avui encara reivindiquem amb força

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 29-06-2023
Pot de mel. Eix
Gastronomia

La profecia

Julio Camba, gastrònom de referència de la postguerra espanyola, feia l'any 1937 la reflexió següent: "Preveo que en el transcurso de muy pocas generaciones, el arte de comer habrá sido enteramente substituido por la ciència de nutrirse"

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 15-06-2023

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local