Ple municipal

El ple de Vilafranca rebutja estudiar l’impacte sonor dels aldarulls als barris

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El ple ordinari del juliol de Vilafranca del Penedès va destacar per la moció  del grup de Vilafranca en Comú que va posar sobre la taula les reivindicacions de les veïnes i veïns de barris com la Girada i l'Espirall que venent denunciant problemes de convivència i manca de descans nocturn als seus barris. La moció posava defensava que els problemes de convivència als barris són fruit de l'acció política del govern municipal, ja que va modificar l'ordenança per a privatitzar i mercantilitzar l'espai públic. Per a Vilafranca en Comú, això ha provocat l'augment de dos factors que han provocat l'increment del soroll: el trànsit rodat i la proliferació de zones amb alta concentració d'activitats d'oci.

La moció demanava posar-se al costat de les veïnes i veïns, en defensa dels seus drets i una avaluació continuada amb una diagnosi dels nivells acústics a certs horaris del dia i de la nit, entre setmana i els caps de setmana i a diferents èpoques de l'any. Però, la moció no va prosperar per culpa del rebuig dels grups del govern, Junts i PSC i de Cs, al que la regidora Montse Romagosa va replicar: "És difícil d'entendre la seva por a fer avaulació de les polítiques públiques de l'Ajuntament. Cal saber si estem invertint bé els recursos. I si no, rectificar és de savis."

Per una altra banda, el ple va aprovar establir que l'Ajuntament i els seus ens instrumentals puguin revisar, amb caràcter excepcional, els preus dels seus contractes d'obres a  causa de l'augment del preu dels materials i de l'energia provocats per la inflació. Vilafranca en Comú va votar a favor de la mesura, tot recordant que ha de ser amb caràcter excepcional i informant el ple de totes les revisions de preus que es facin. Així també van demanar que hi hagués un informe econòmic, d'aquí a finals d'any, de quina previsió hi ha de la quantia d'aquest impacte econòmic i de com es farà front.

També es va aprovar una mesura que feia un any que Vilafranca en Comú reclamava, la modificació de l'Ordenança General de Subvencions per fer més fàcil la presentació de la documentació per a subvencions a les entitats del municipi en especial les més petites. Per acabar, també es va aprovar l'Estudi de Detall de les parcel·les núm. 51 del sector "La Girada" actualment Rambla Generalitat, 2-10, i núm. 3 del sector "Molí d'en Rovira", actualment Avinguda Ronda de Mar per a donar la possibilitat d'en les zones d'aparcament d'ús privat es puguin construir porxos oberts que permetin la implantació d'instal·lacions d'energies renovables en la coberta d'aquests. Vilafranca en Comú va expressar el seu suport a aquesta iniciativa i va reclamar que no fos només en els aparcaments i espais lliures privats, sinó que passés a ser de caràcter general per tot el municipi. Ja que, pel grup, és necessari que l'Ajuntament actuï també en els aparcaments de vehicles en els espais públics i d'altres espais lliures, per tal de desenvolupar instal·lacions de panells solars fotovoltaics, i propiciar la participació ciutadana en la producció i consum d'energia renovable mitjançant comunitats energètiques, tal com han vingut proposant com a millor via per tal de contribuir a la lluita contra el canvi climàtic, el model energètic i la lluita contra la pobresa energètica.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local