-
Cartes a la direcció
-
Vilafranca en Comú
- Vilafranca del Penedès
- 23-12-2022 09:57
Roda de premsa de Vilafranca en Comú sobre el pressupost de la Generalitat. Eix
Vilafranca En Comú anuncia l’acord per allargar el servei de l’RT2, un servei d’autobús entre els hospitals de Sant Antoni, Sant Camil i Alt Penedès i l’estudi d’una xarxa catalana d’alta velocitat amb les infraestructures existents
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Vilafranca En Comú ha fet una roda de premsa on ha explicat les mesures que tindran repercussió directa i positiva a Vilafranca i al Penedès. Entre aquestes hi ha iniciatives que la formació ha defensat al ple municipal de Vilafranca i que En Comú Podem ha negociat amb el govern de la Generalitat, com són:
- Destinar 250 mil euros a oferir un servei d’autobús que faciliti la mobilitat entre l’Hospital Sant Antoni Abat (Vilanova i la Geltrú), el Centre de Rehabilitació (Vilanova i la Geltrú), l’Hospital Residència Sant Camil (Sant Pere de Ribes) i l’Hospital Comarcal Alt Penedès (Vilafranca del Penedès).
- Iniciar els treballs per allargar el servei de l’RT2 entre l’Arboç i Vilafranca del Penedès, així com impulsar el perllongament de l’R8 entre Vilafranca del Penedès i Martorell, un cop estiguin finalitzades les obres de millora a l’estació de tren de Vilafranca del Penedès.
- Destinar 200 mil euros a estudiar la viabilitat de la proposta de CCOO, per la creació d’una xarxa catalana d’alta velocitat (amb la utilització de les infraestructures ja existents) en les línies Lleida-Figueres i Tortosa-Tarragona a partir del 2025.
A més, l’acord inclou de manera positiva al conjunt de veïnes i veïns del Penedès amb altres mesures de justícia social i ecològica.
Pla de xoc social de 555 milions d’euros
- Actualitzar l’índex de renda de suficiència de Catalunya (IRSC) en un 8% fins a situar-lo als 615 euros mensuals. Aquesta actualització seria la primera des de l’any 2010 i situari l’IRSC a nivells superiors al de l’IPREM.
- Destinar 1 milió d’euros a estendre la gratuïtat de la T-16 per a desplaçaments a tot el territori de Catalunya.
- Destinar almenys 246 milions del pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2023 per la transformació del model energètic català amb l’objectiu que l’any 2030 l’energia procedent de fonts d’energies renovables representi més del 50% de la producció elèctrica total a Catalunya.
Un país amb accés a l’habitatge
- Destinar 180 milions d’euros a l’ampliació el parc públic d’habitatge.
- Posar en marxa, durant l’any 2023, una estratègia de mobilització d’habitatges buits per posar-los a disposició del parc d’habitatges de lloguer a un preu assequible, mitjançant la modificació de l’impost sobre els habitatges buits.
Un país amb sobirania energètica
- L'impuls de la creació d'autoconsum compartit i de comunitats energètiques locals.
- Bonificació per a la instal·lació de renovables.
- Crear oficines municipals de transició energètica comunitària, amb l'existència de dinamitzadors energètics municipals, mitjançant convenis amb els òrgans supramunicipals.
Un sistema de salut reforçat
Amb l’objectiu d’avançar en assolir que el 25 % del pressupost de l’àmbit sanitari es destini a l’atenció primària l’any 2025, arribant el 2023 al 20%, incrementant un mínim de 279 milions d’euros la dotació del pressupost destinat a aquest àmbit assistencial.
- Dotar amb 100 milions d’euros un pla de millora de l’accessibilitat als equips d’atenció primària (EAP) amb l’objectiu principal que, abans que acabi el 2023, totes les persones que ho necessitin siguin ateses en 5 dies o menys pel professional més adequat a cada situació clínica.
- Destinar 20 milions d’euros a consolidar les mesures de suport per a joves i adolescents per atendre de forma preventiva el patiment psicològic i els problemes de salut mental.
Igualtat i feminismes
- Incrementar en gairebé 20 milions d’euros el pressupost del Departament d’Igualtat i Feminismes.
- Destinar 26 milions d’euros a les polítiques de cures, usos del temps i equitats.
Una fiscalitat solidària i transformadora
- Realitzar els ajustos necessaris a la tarifa de l’impost sobre el patrimoni amb l’objectiu que incorpori noves tarifes per als grans patrimonis que s’ajustin a les que es deriven de l’impost estatal sobre grans fortunes i, d’aquesta manera, garantir que l’augment de la recaptació de la contribució tributària corresponent romangui a Catalunya. Aquests ajustos permetran un augment d’uns 12 milions d’euros dels recursos de què disposa la Generalitat de Catalunya.
- Incrementar en un 33% la tarifa de l’impost sobre habitatges buits.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!