-
Cartes a la direcció
-
Famílies de les Llars d’Infants Municipals de Vilanova
- Vilanova i la Geltrú
- 21-11-2023 17:49
Imatge d'arxiu
Ahir 20 de novembre, unes quantes famílies de les Llars d’Infants Municipals de Vilanova, ens vam reunir a la plaça de la Vila per reivindicar la figura de la vetlladora. Es competència de l’Ajuntament i a mes de novembre encara no les tenim
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Avui, 20 de novembre, estem aquí, per celebrar el dia Internacional dels drets de la infància, una etapa d’especial importància en el desenvolupament de les persones i que, per això, cal defensar per a que els nostres fills rebin la millor i més curosa atenció i educació.
A Catalunya, l’escola inclusiva és un dels fonaments del sistema educatiu. La escola inclusiva significa vetllar per les oportunitats d’aprenentatge de tots els alumnes, amb independència de les seves capacitats, condició social, cultural o de religió. Amb aquesta idea es va aprovar el Decret 150/2017, de 17 d’octubre, per a l’atenció educativa a l’alumnat en el marc d’un sistema educatiu inclusiu.
La base del decret es el concepte d’escola per a tothom, sense exclusions i garantint l’equitat i la igualtat d’oportunitats per a l’èxit educatiu.
Un gran projecte, un compromís de país… així ens ho volen vendre. Malauradament, la realitat és un altra.
Per a que l’escola inclusiva sigui una realitat, ha d’existir el personal auxiliar d’educació especial. Son clau per acompanyar als alumnes que tenen una necessitat continua d’acompanyament a les aules, però el col·lectiu de vetlladors està sotmès a la precarietat laboral, degut en gran part, a que el departament externalitza aquest servei i a que els recursos de què es disposen cada cop són més ajustats. S’han retallat les hores de les vetlladores, i les hores adjudicades per nen no son suficients. La directora general d’educació inclusiva de la Generalitat va manifestar que no poden contractar més vetlladors perquè han exhaurit la partida del pressupost. Des d’aquí, li diem que NO ho acceptem. Hi ha nens i nenes amb necessitats que no tenen vetllador. Els nostres infants no estan rebent l’atenció necessària, l’atenció que preveu la llei que ells mateixos han dictat.
EXIGIM només que compleixin la llei. Les famílies ja hem aguantat prou. El departament ha de posar-hi una solució d'immediat. I dir-nos que no hi ha diners, no ens serveix. No ho acceptem.
EXIGIM un pla d’acció urgent amb dotació econòmica.
I, finalment, EXIGIM la internalització de les vetlladores i vetlladors per a posar fi a la precarietat laboral del col·lectiu.
Volem que l’educació inclusiva sigui una realitat i no només un eslògan o propaganda institucional, volem garantir els drets dels nostres fills.
Moltes gràcies.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!