Veïns

En marxa el I Congrés del moviment veïnal a VNG “Fem barris, fem ciutat'"

Auditori Eduard Toldrà . Eix

Auditori Eduard Toldrà . Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Desprès de la recent assemblea de la Federació d’Associacions veïnals de Vilanova i la Geltrú , on és va constatar la necessitat de revitalitzar el moviment veïnal i amb el vist i plau de totes les persones assistents, la FAVvng ja està treballant intensament per a tirar endavant el I Congrés del moviment veïnal de la nostra ciutat.

Una iniciativa de la junta de la Federació que vol promoure i disposar d’un espai i un temps per a poder debatre conjuntament totes aquelles temàtiques d’interès comú per totes les AAVV i si es possible tractar d’elaborar una estratègia comuna d’acció comunitària a la ciutat. 

Sota el lema general “Fem barris, fem Ciutat” amb una clara referencia a la necessitat de participar i treballar des dels barris per a construir una millor ciutat , més humana, justa, integradora i sostenible, la FAV es planteja complir amb els següents objectius:

- Impulsar i potenciar el moviment veïnal a Vilanova i la Geltrú.

- Incrementar la implicació de la ciutadania i la seva vinculació amb les associacions veïnals.

- Potenciar la participació ciutadana en tots els aspectes relacionats amb la ciutat , el seu present i el seu futur.

- Teixir relacions, col·laboracions i suport mutu entre el veïnat.

- Millorar la convivència i la integració social a la ciutat.

- Millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes en risc d’exclusió social.

- Introduir i millorar la perspectiva de gènere en el moviment veïnal

- Enfortir i millorar les relacions amb l’administració.

I tot això és vol fer  a partir dels següents eixos principals:

- La participació veïnal en l’urbanisme, la via pública i els serveis

- La integració social al barri i l’acció comunitària. La perspectiva de gènere als barris.

- Organització, estructura i funcionament de les Associacions Veïnals

- Les associacions veïnals davant el canvi climàtic. Comunitats energètiques. Refugis climàtics. Horts urbans.

I amb un funcionament el màxim de dinàmic i participatiu possible a partir de d’una ponència inicial de cada eix  a càrrec d’una persona experta en el tema i vinculada d’alguna manera al moviment veïnal, i amb una  taula rodona posterior amb representants de les  AAVV.

L’èxit del Congrés però, rau en la participació. Cal que es faci efectiva una implicació ferma i decidida dels i les membres de les associacions veïnals del municipi, de les juntes directives de la ciutat; però també  Ciutadania en general, representants de les entitats i associacions que conformen els barris, persones expertes en la temàtica de la participació ciutadana; representants de la CONFAVC i com no també representants i membres de les diferents Associacions veïnals del país.

Per això la FAV compta amb el suport de la CONFAVC (la Confederació de federacions i associacions veïnals de Catalunya, a la que s’ha adherit recentment i de l’ajuntament vilanoví.

El Congrés tindrà lloc el proper dissabte 18 de maig, a l’Auditori Eduard Toldrà i en sessions de matí i tarda, per tal d’encabir els debats i el programa preparat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local