-
Cartes a la direcció
-
Francesc Vila Albet
- Vilanova i la Geltrú
- 02-08-2024 18:32
Eix
Després d’uns mesos d’intercanviar propostes i els corresponents tràmits, s’ha aprovat i signat el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i VNGEnergia, associació per a la transició energètica de Vilanova i el seu entorn
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Celebrem aquest fet que posa en valor l’esforç i el compromís de l’Ajuntament i de VNGEnergia per enfocar i avançar en aquest àmbit complex que és i suposa la transició energètica, per reduir i revertir (si és possible) el canvi climàtic que ens afecta de manera global, tal com tenim ocasió de comprovar cada cop que patim onades de calor extrema, sequeres prolongades o altres fenòmens que ens desborden.
Per a nosaltres, el conveni suposa el reconeixement formal i públic del projecte de VNGEnergia, per impulsar la transició energètica, en base la generació d’energia renovable (autoconsum col·lectiu), la mobilitat elèctrica i l’eficiència energètica.
I per a l’Ajuntament, suposa una oportunitat més per revalidar el compromís públic per avançar en aquest camí de la transició energètica a la ciutat, en aquest cas, en base la col·laboració entre el sector públic i el sector privat sense ànim de lucre.
El conveni formalitza un marc estable de col·laboració entre l’Ajuntament i VNGEnergia, per poder plantejar i debatre projectes vinculats a la crisi climàtica, que són d’interès col·lectiu. Per tant, és una molt bona oportunitat de participació ciutadana i canalització de propostes que alimenti aquest debat i anàlisi necessari.
Gràcies al conveni podrem impulsar iniciatives de divulgació, coneixement i sensibilització relacionades amb l’emergència climàtica i la transició energètica. Podrem organitzar activitats com Jornades, Tallers formatius o d’altres formats que capilaritzin cap a la societat la presa de consciència sobre aquestes qüestions.
També podrem aportar o canalitzar propostes i projectes específics, sobre accions per avançar en la transició energètica en els àmbits de l’Urbanisme (normatives o regulacions urbanístiques, etc); la Mobilitat a la ciutat i les seves connexions cap el seu exterior; i la Promoció Econòmica (per fomentar l’ús de l’energia renovable, la mobilitat elèctrica i l’eficiència energètica com a millora de l’eficiència, productivitat i competitivitat de les empreses).
Finalment, aquest marc de relació també ens ha de permetre poder valorar diferents projectes i la seva gestió, per conèixer l’abast de la col·laboració entre el sector públic i el sector privat sense ànim de lucre, en benefici del bé comú que ambdues parts podem generar. Valorar com fer front a determinades inversions; analitzar els models de gestió per garantir la viabilitat de determinats projectes al mateix temps que es consideren les bases i condicions per garantir l’accés de tothom als serveis que s’ofereixen, en les condicions més adequades i ajustades a les possibilitats de cada realitat.
En un moment crucial per avançar de manera significativa cap a la consecució dels objectius de descarbonització de la nostra societat, per tal de fer front a l’emergència climàtica de cara al 2030 i al 2050, segons els objectius establerts pels diferents Governs, el conveni entre l’Ajuntament vilanoví i VNGEnergia, és una porta il·lusionant, que ens obre perspectives certes per avançar en la transició energètica a casa nostre. Voleu formar part d’aquesta aventura? Som a la vostra disposició.
Francesc Vila Albet
VNGEnergia, Associació per a la Transició Energètica de Vilanova i la Geltrú.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!