-
Cartes a la direcció
-
Fundació El Cim
- Vilanova i la Geltrú
- 12-11-2024 12:26
L’escola El Cim. Eix
La renovació forma part d'un procés continuat que es va iniciar amb la sortida de les Missioneres de la Immaculada Concepció a finals de 2022, i que té com a objectiu consolidar un patronat paritari en termes de gènere i sectors
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La Fundació El Cim de Vilanova i la Geltrú, titular de l’escola El Cim, ha estat treballant en els darrers dos anys en la renovació de bona part dels membres del seu patronat, per tal de fer un pas endavant en el nivell de compromís amb el seu principi fundacional de donar educació a totes aquelles persones que ho sol·licitin, i sobretot en la manera i els valors que s’impulsen a l’hora de dur a terme aquest principi.
La renovació forma part d'un procés continuat que es va iniciar amb la sortida de les Missioneres de la Immaculada Concepció a finals de 2022, i que té com a objectiu consolidar un patronat paritari en termes de gènere i sectors. El nou patronat es caracteritza per una alta representació de professionals de l’àmbit educatiu, acompanyats d'altres membres amb experiència en sectors diversos, que aporten en conjunt una visió transversal i enriquidora.
En aquesta renovació, s'han designat els càrrecs següents:
- Presidenta: Sra. Pilar Contreras, ex alumna de l’escola Immaculada Concepció. Llicenciada en Geografia i Història, especialitzada en Història de l’Art. Té una trajectòria destacada en la direcció pedagògica i gerent d'institucions educatives. Ha estat Directora General de Centres Concertats i de Centres Privats del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
- Vicepresident: Sr. Jordi Martí, metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària, Diplomat en Gestió de la Qualitat a l’Atenció Primària de Salut. Ha exercit de director d’Equips d’Atenció Primària. Treballa a l’Atenció Primària de Salut. Patró de la Fundació Casa d’Empara. Pare de 3 ex alumnes de l’Escola El Cim.
- Secretària: Sra. Susanna Igual, ex alumna de l’escola Immaculada Concepció. Llicenciada en matemàtiques, màster en didàctica de les matemàtiques. Ha estat professora de secundària de l’especialitat de matemàtiques en centres de secundària públics durant més de 20 anys, i d’aquests, ha exercit el càrrec de directora de centre de secundària durant 12 anys. Professora associada a temps parcial del Departament de Matemàtiques de la UPC en l’EPSEVG. Actualment, és inspectora d’educació del Departament d’Educació i Formació Professional. És membre de la Pabordia 2025 en la preparació de la Festa Major 2025 al servei de la ciutat de Vilanova i la Geltrú.
Vocals (per ordre d'antiguitat al càrrec):
- Sra. Maria Arrese, mestra i llicenciada en llengües romàniques, diplomada en teologia, educadora social, patrona de la Fundació Casa d'Empara, integrada en el món educatiu, social i catequètic com a Filla de la Caritat.
- Sr. Eloi Montcada, enginyer agrònom amb experiència en el món de la sostenibilitat i la innovació, ex professor de l’escola El Cim, pare d’alumnes.
- Sr. Carles Albà, director gerent de l’escola El CIM, patró de la Fundació Casa d’Empara, llicenciat en informàtica, màster en administració d’empreses, més de 30 anys d'experiència en gestió de projectes en diverses empreses multinacionals, pare d’ex alumna.
- Sr. Àngel Jornet, professional en gestió econòmica, financera, fiscal i tributària, amb experiència en entitats mercantils i sense ànim de lucre. Vice Ecònom de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat. Pare d’ex alumne.
- Sr. Eduard Juanmartí, doctor en Filologia Catalana i catedràtic de llengua i literatura catalanes de l’Institut Manuel de Cabanyes de Vilanova i la Geltrú.
- Sra. M. Mercè Mateo, historiadora de l’art, música, musicoterapeuta i coach. Ex docent de l’escola El Cim, ex regidora d’Educació a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Actualment, gestiona la seva pròpia empresa. Mare d’alumnes.
En record d’en Jaume Dallà: durant el procés de renovació d’aquest patronat ens ha deixat en Jaume Dallà, que va exercir com a president des del 2017 fins a la seva mort el 4 d’abril del 2024. En Jaume va ser membre fundador de la Fundació l’any 1.996, dedicant 27 anys de servei i compromís a la nostra escola. Sempre discret, generós i constant, va ser un veritable tot terreny que va lliurar gairebé mitja vida al projecte de l’escola que tant estimava. També va ocupar els càrrecs de patró i gerent a la fundació Casa d’Empara, mantenint sempre una actitud d’aprenentatge i superació. Que descansi en pau.
Totes aquestes persones membres del patronat, que s’han incorporat en diferents moments dels darrers anys, han estat proposades (seguint el que indiquen els nostres estatuts) per la Fundació Casa d’Empara, amb la qual la Fundació El Cim té una vinculació des del seu naixement. Tindran un mandat fins al desembre de 2028.
Els objectius d’aquesta renovació són múltiples i inclouen:
- Reforçar el projecte educatiu de la Fundació, implementant les millores identificades en el Pla Estratègic 2023-2027, especialment en àrees com el model pedagògic, el sentiment de pertinença de la comunitat educativa, l’excel·lència en l’acompanyament personalitzat de l’alumnat, la promoció del multilingüisme i l'optimització de l’organització i la gestió interna.
- Refermar encara més el seu arrelament a Vilanova i la Geltrú, amb tots els seus membres amb forts vincles a la ciutat, de manera que es vol garantir una escola independent, gestionada de manera autònoma per la Fundació que n’és titular,sense dependre de cap òrgan de direcció extern. Aquesta estructura ens permet prendre decisions de forma independent, sempre enfocades en l’excel·lència educativa i el benestar del nostre alumnat.
- Consolidar una col·laboració estreta entre l’equip directiu i el patronat, i promoure una alineació efectiva dels objectius i estratègies per garantir la coherència i eficiència en la presa de decisions i en la implementació del projecte educatiu.
- Enfortir la comunicació i la col·laboració entre tot el personal de l’escola i el patronat, per afavorir una presa de decisions més participativa i eficient que impliqui totes les parts interessades.
Aquest nou patronat representa fidelment l'esperit fundacional i l'ideari del centre: ser una escola diversa i oberta, que acull i valora les diversitats culturals, funcionals i lingüístiques; i ser una institució arrelada i compromesa amb la ciutat, inspirada en els valors de l'humanisme cristià. Amb aquests canvis, la Fundació El Cim referma el seu compromís amb una educació de qualitat i amb la comunitat a la qual serveix, la ciutat de Vilanova, i vol contribuir al seu desenvolupament i benestar.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!