-
Cap a la Unitat Popular
-
CUP Sant Sadurní
- Sant Sadurní d'Anoia
- 02-04-2025 10:19
Foment de l’addicció al joc i una amenaça per a la salut mental
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El passat mes de març, la CUP va saber que una empresa vinculada al món del joc havia sol·licitat a l’Ajuntament de Sant Sadurní la llicència per obrir un negoci d’espectacles públics i activitats recreatives a la plaça Pau Casals. Davant d’aquest fet, l’assemblea local es va posar en contacte amb els veïns i veïnes afectades –que ja s’estaven mobilitzant– per posar-se a la seva disposició i manifestar la seva a aquest tipus de negocis que fomenten l’addicció al joc, especialment entre els joves. Paral·lelament, la CUP també va traslladar a alcaldia la seva preocupació davant del que considera una situació greu que cal evitar amb totes les eines de què disposi l’Ajuntament.
La CUP es posa al costat de les reivindicacions dels veïns i veïnes. Comparteix les al·legacions presentades on s’explica que l’obertura d’aquest tipus d’activitat suposa «un risc per a la salut pública i el benestar social i educatiu». Per això mateix, la CUP insisteix en que més enllà d’expressar posicionaments públics, cal que l’ajuntament dugui a terme accions concretes per evitar l’obertura d’aquests negocis. Demanem la modificació del POUM per evitar l’obertura d’aquest tipus d’activitats al municipi i que es busquin les vies legals necessàries per evitar la demanda actual.
Foment de l’addicció al joc i una amenaça per a la salut mental
Durant el 2024, més del 86% dels pacients del Servei de Psicologia Clínica de l’Hospital de Bellvitge van ser tractats per addicció al joc. En 15 anys s’han multiplicat per cinc els joves d’entre 16 i 21 anys atesos per la Unitat de Joc Patològic d’aquest hospital. L’addicció al joc és una malaltia de salut mental reconeguda per l’OMS. Es comporta de manera similar a qualsevol altra addicció, però és especialment greu l’afectació entre els adolescents. En aquesta franja d’edat –entre els 14 i els 18 anys– el 20% ja reconeix haver guanyat diners amb algun tipus d’aposta malgrat ser il·legal per als menors d’edat.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!