-
Eros & Afrodita
-
Rocío Rico
- 02-09-2008 23:04
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Segons l’estudi, si la mitjana és de 2 cops a la setmana, en un dormitori amb TV les "trobades sexuals" es redueixen a 1 vegada, com a molt.
Els investigadors van preguntar sobre el contingut dels programes vistos i varen concloure que les pel·lícules violentes frenen el desig sexual al 50%, mentre que els realitys shows disminueixen la libido a un terç de les parelles. Al nostre país en tenim algunes mostres: Gran Hermano, la Casa de Tu Vida, La Granja de los Famosos, etc.
L’estudi també ha posat de manifest que la tele dificulta la comunicació entre les parelles i - jo ampliaria el concepte - entre les famílies. Si es comparteixen els àpats mirant la televisió, tindrem dificultats per establir un diàleg fluid entre els membres de casa nostra i ja no parlem de les llars amb més d’un televisor, on cadascú es reparteix per una habitació diferent evitant fins i tot, el contacte físic. Segons aquesta investigació, l’intercanvi verbal quan acaba el dia es redueix a dos o tres minuts de mitjana. En canvi, les persones que prescindeixen de TV a l’habitació tenen una comunicació molt més fluïda; de mitjana poden arribar als 15 minuts!
La televisió és un electrodomèstic que hipnotitza i genera passivitat, mentre que el sexe necessita grans dosis d’imaginació i d’estímuls; és a dir, res a veure. La TV atempta contra la imaginació a qualsevol edat i si això ho traslladem al terreny sexual, afirma l’estudi, que afecta a les nostres fantasies i desitjos.
I si aquest estudi, deixava un panorama, si més no, trist a Itàlia, recentment, es van publicar unes xifres encara més desafortunades: “els espanyols miren la televisió de mitjana 4 hores diàries”. D’aquesta notícia, però, no se’n desprèn quina proporció correspon a l’estona que passem al llit; no obstant, crec que, igualment, ens han de fer reflexionar. Si invertíssim la meitat d’aquest temps en parlar amb els fills o amb la parella, potser els psicòlegs hauríem de tractar menys problemes familiars, no creieu?
Rocío Rico (psicòloga – sexòloga col.nº 12135)
www.icsp.es
www.associacioceps.org
www.tusextosentido.com
www.ginestavila.cat
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!