Sexualitat

On s'amaga el punt G?

Eix. Llavis

Eix. Llavis

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El punt G ha estat el cavall de batalla per a molts investigadors de la sexologia des dels anys 40. En aquella època, el ginecòleg Ernst Gräfenberg, estudiant l’anatomia sexual femenina, va assenyalar una zona especialment sensible ubicada a la paret anterior de la vagina, a l’alçada de l’uretra. Gräfenberg va descobrir que aquella zona s’inflava quan la dona arribava a l’orgasme.

Aquesta teoria, però, va ser desmentida per la famosa (i ara televisiva) parella Masters & Johnson, que en les seves investigacions van designar el clítoris com a únic responsable del plaer femení, llençant per terra també les populars teories de Freud (i que encara avui perduren), que diferenciaven entre l’orgasme vaginal i el clitoridià.

Malgrat tot, durant la dècada dels 80, la sexòloga Beverly Whipple va revolucionar el camp de la sexologia amb el seu descobriment: defensava que el 90% de les dones estudiades sentien una major sensibilitat en una petita zona interior de la vagina, i que ella va batejar com Punt G, en honor al primer investigador que va parlar de la seva existència (Gräfenberg).

Els descobriments al voltant del punt G varen avançar un pas més l’any 2006, quan el neurocientífic Barry Komisaruk, de la Universitat de Rutgers, va presentar un llibre on col·laborava Beverly Whipple, The Science of Orgasm, (traduït a l’espanyol dos anys més tard i publicat per Paidós), on va presentar els resultats de les seves investigacions realitzades amb ressonància magnètica i on va demostrar que les àrees cerebrals que s’activen quan la dona experimenta un orgasme amb el clítoris són diferents que quan la dona té un orgasme vaginal. Un descobriment que donaria la raó a moltes dones que defensen aquesta idea, encara que no hagin pogut localitzar un punt físic concret dins de la vagina.

Una altra hipòtesi recent (2008) que podria tenir força sentit, és la justificada per Odile Buisson, que afirma que, en realitat, a l’exercir pressió interna en la part frontal de la vagina, el que s'està provocant és arribar a les estructures internes del clítoris i això és el que produeix un intens plaer.

Ja veieu que l'origen i les bondats del punt G femení han fet córrer rius de tinta al llarg dels anys. Però, al capdavall, què hem de saber per poder gaudir d’aquesta zona?

Per començar, si voleu intentar localitzar aquest punt és imprescindible que la dona estigui excitada. Després, s’ha d’optar per posicions que facilitin aquesta estimulació, com per exemple: posar-te a la gatzoneta (en castellà, en “cuclillas”);  l’anomenada posició del gosset o estimulació per darrera, on la dona es col·loca a quatre potes; o, si és per davant, pujant els genolls de la dona fins al pit. També existeixen tota una sèrie de joguines eròtiques dissenyades per a estimular el punt G.

Tot i els múltiples progressos, encara queden molts interrogants per investigar en el terreny de la sexologia i, en concret, en la resposta sexual femenina. El que queda bastant clar, però, és el paper determinant del cervell. Aquestes incògnites les hauran d’anar desvetllant els neurocientífics pels quals el cervell continua sent un gran misteri. Seguirem la pista.

 

Rocío Rico  (rocio@consultapsicologa.com)
Psicòloga especialista en sexologia i teràpia de parella. (Col.: 12135)
Cita prèvia al tel. 627.880.838

@Psicologa_RRico

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local