-
Fem Campus
-
Àngels Hurtado
- 13-03-2011 22:15
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Un dels grans reptes de la universitat moderna és afavorir l’intercanvi d’experiències i coneixements entre professors i estudiants, per tal de fomentar l’esperit crític de la comunitat universitària més enllà dels estrictes continguts acadèmics. El Campus de la UPC a Vilanova i la Geltrú no n’és cap excepció. Per això, la docència no es limita a les aules (teoria) i als laboratoris (pràctica), sinó que també té continuïtat amb tot un seguit d’actes paral•lels però connectats al calendari lectiu, que tenen com a missió principal apropar els alumnes al món real de l’enginyeria.
El cicle de conferències 4x2 és un d’aquests esdeveniments. De fet, en només tres edicions, ja s’ha consolidat com el punt de trobada dels alumnes que volen conèixer de primera mà el vessant empresarial de l’enginyeria. Els ponents d’aquestes xerrades són enginyers que, des de diversos àmbits professionals, aporten la seva experiència acadèmica i, sobretot laboral. La intenció no és altra que mostrar la quotidianitat del sector tecnològic a uns alumnes als quals els convé saber quina situació es trobaran quan finalitzin el seu pas per la universitat.
Així, durant aproximadament una hora, aquests especialistes mostren la seva visió de l’enginyeria a partir de vivències reals, que poden aportar un punt de vista diferent a l’estudiantat: des de l’aplicabilitat i la funcionalitat de cada projecte fins aspectes no menys importants com la relació amb els clients.
Davant la situació global de recessió econòmica i les noves exigències del mercat laboral, els enginyers són un col•lectiu que també necessita la formació contínua per anar-se reciclant i adaptant a les necessitats actuals. Conferències com les del 4x2 són una bona oportunitat per conèixer les problemàtiques que pateix i les oportunitats professionals que ofereix el sector de l’enginyeria. I tot plegat sense sortir de l’Escola.
A més, com a prova de la vinculació d’aquestes ponències amb els estudis d’enginyeria que s’imparteixen al Campus, els estudiants que hi assisteixen poden convalidar la seva presència amb dos crèdits de lliure elecció. La millor prova de què, a l’Escola, els continguts acadèmics i la realitat laboral van agafats de la mà.
Àngels Hurtado, cap del servei de Promoció i Comunicació del Campus de la UPC a Vilanova i la Geltrú
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!