-
Carles Campuzano
-
Carles Campuzano
- 04-11-2011 19:02
VD. Carles Campuzano
Les propostes de CiU en al suport a l’emprenedoria
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Aquestes són les propostes de CiU en al suport a l’emprenedoria per a les properes eleccions del 20N:
− Bonificacions en les cotitzacions socials i exempcions fiscals com les incorporades en el Pla de Xoc per l’ocupació: bonificació del 100% de les cotitzacions socials als nous treballadors autònoms durant els dos primers anys; exempció, d’IRPF i societats pel nou emprenedor, mentre facturi menys de 30.000€ anys amb un màxim de 2 anys.
− Bonificacions per a inversors de proximitat (business angels) com a sistema per finançar la inversió necessària per posar en marxa o expandir empreses: deducció del 25% per a les inversions de proximitat que esmantinguin en l’empresa un mínim de 5 anys; bonificació del 50% per cent dels dividends i plusvàlues obtingudes pel business angel en els 8 primers anys de funcionament de la nova empresa; deducció de les pèrdues de capital del business angel, com a persona física, si l’empresa fa fallida en els 8 anys següents
− Creació de Fons d’inversió en starts up i empreses de nova creació, amb idèntics incentius fiscals que els business angel, quan es mantingui la inversió en el fons durant 5 anys o més.
− Ampliació del supòsit d’emprenedor. Han de considerar-se com a emprenedors i beneficiar-se de les mesures de suport a aquests: els nous titulars de negocis en el supòsit de transmissió d’empreses; aquells que operant més de 24 mesos decideixin ampliar o canviar el seu objecte social a noves activitats; i els qui decideixen internacionalitzar el seu negoci.
− Recolzament de les accions que en matèria d’emprenedoria portin a terme les CC.AA, com la creació d’oficines tècniques d’assessorament a l’emprenedoria, xarxes de vivers empresarials públics que serveixin per abaratir costos a l’inici de l’activitat (dotats amb serveis comuns i assessors), o l’establiment per exemple, de premis per encoratjar els joves a emprendre.
− Promoure la inclusió en els programes educatius d’assignatures per promocionar l’autoocupació i la creació d’empreses. Cal difondre i valoritzar l’activitat autònoma com agent de creació de riquesa i generador d’ocupació. És necessari dignificar la figura de l’empresari autònom i de l’emprenedor destacant el seu valor en la societat.
− Impulsar una reforma de l’IVA per possibilitar el pagament per criteris de caixa, és a dir, un cop s’ha cobrat la factura.
− Flexibilitzar la tributació pel sistema de mòduls per adequar-lo a la nova realitat econòmica.
− Promoure la creació d’un sistema pel qual els autònoms i emprenedors puguin compensar els deutes reconeguts per l’administració, amb els seus impostos o cotitzacions socials corresponents.
− Posar en marxa microcrèdits destinats a finançar petits projectes empresarials, dels quals l’amortització podrà ser condonada parcialment en funció del increment d’ocupació generada pel projecte.
− Crear la figura del “Mediador financer de l’autònom o l’emprenedor” davant les entitats financeres per a microempreses i PIMES
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!