OPINIÓ

Vacances: dies de pau o de conflicte?

VD.

VD.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Fins i tot, les discussions poden arribar quan es planifica el destí de les vacances. No compartir els mateixos hobbies i preferències de la parella pot provocar que un dels dos arrossegui a l’altre cap a la seva proposta estival. No hauríem de ser absolutistes, ni obligar a la nostra parella a fer alguna activitat en contra de la seva voluntat. Es tracta de negociar, no d’imposar. Si econòmicament ens ho podem permetre, cal repartir-se el temps entre el que li agrada a un i el que li agrada a l’altre; uns dies a la platja i després un temps a la muntanya, per exemple. O un any un dels dos tria el destí i el següent - o la propera escapada - escull l’altre. El secret és saber cedir de tant en tant, ser flexibles per no discutir permanentment durant un període que hauria de ser d’esbarjo i descans. De fet, organitzar els dies que passarem de vacances hauria de ser engrescador per sí sol. No és més que una activitat a fer conjuntament amb la parella, que ens ha de portar proximitat, no pas llunyania. I si, malgrat tot, no ens posem d’acord, sempre podem passar uns dies sense la nostra parella, no passa res si no ho fem tot plegats! Així cadascú també tindrà el seu espai vital, un fet positiu i saludable per a una bona relació.

Les vacances són un termòmetre per mesurar com va la relació o també un parèntesi per revisar les dinàmiques negatives de la parella. Poden ser, fins i tot, una darrera oportunitat per salvar la relació. Si al llarg de l’any la convivència s’ha anat fent cada vegada més difícil i els conflictes i discussions es produeixen pràcticament per tot, és el moment d’agafar-se les vacances amb la idea d’establir una treva per solucionar les diferències. De vegades, però, passar més temps junts només comporta un augment dels conflictes i de la distància i és llavors quan la ràbia i el ressentiment acumulats surten a la primera de canvi. D’aquesta manera, és a l’estiu quan els problemes de comunicació arrelats durant mesos es tornen més evidents.

La intimitat pot esdevenir una altra gran font de conflictes perquè s’ha descuidat durant tot l’any (degut a l’estrès, el cansament, la manca de temps, etc..), però quan arriben les vacances un pot esperar tenir l’espai i el temps del que es queixava uns mesos abans. La realitat, no obstant, confirma una altra cosa: les ganes continuen sense aparèixer i les relacions sexuals es continuen evitant, posant així de manifest els problemes que té la parella.

D’altra banda, és cert que, durant l’estiu, la calor, la roba lleugera, el temps lliure, etc. poden incrementar el nostre desig sexual. És una època on resulta fàcil que aflori l’erotisme, ja que el cos està més exposat a estímuls externs i tenim més predisposició a viure noves experiències, conèixer gent, sortir.... Depèn de nosaltres aprofitar aquests estímuls i deixar-nos portar per la sensualitat.

Si esteu a punt d’agafar vacances, aprofiteu aquests dies per estar receptius i ser tolerants amb la persona que teniu al costat i si aquests dies són complicats amb la parella, no ho deixeu per més endavant i busqueu ajuda professional. Sovint una persona externa a la parella pot veure les coses més clares i ajudar a canviar les dinàmiques negatives que en aquests moments predominen a la relació.

Rocío Rico (rocio@consultapsicologa.com)
Psicòloga especialista en sexologia i teràpia de parella.
Col.: 12135
Cita prèvia al tel. 627.880.838

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local