Educació sexual

Falses creences, mals costums

Embarassada

Embarassada

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El que em crida l'atenció no és l'avortament en si, (que en sóc defensora, faltaria més), sinó les falses creences que segueixen existint sobre aquest tema. Aquesta dada pertany a l'enquesta "Habits" realitzada a 3.200 dones d'entre 23 i 49 anys, de les quals 2.900 són població general i 300 són professionals de la salut femenina: ginecòlogues, infermeres, llevadores i mèdiques residents.

Segons les dades de l'enquesta, s'observa que una de cada 10 dones espanyoles de 23 a 49 anys (de la població general), creu que no pot quedar-se embarassada durant la perimenopausa (l'etapa prèvia a la menopausa o absència de períodes menstruals durant dotze mesos que comença a aparèixer entre els 45 i els 55 anys) i una de cada sis dones amb símptomes diu haver deixat de prendre anticonceptius. Durant aquesta fase, el cos produeix menys quantitat d'hormones (estrògens i progesterona), el que redueix les possibilitats d'un embaràs. El risc és menor, però no total.

Si estàs en aquest procés, has de saber que pots experimentar una sèrie de canvis que afectaran a la teva qualitat de vida, com fogots, sequedat vaginal, alteracions en l'estat d'ànim, dolor durant la relació sexual, augment de les infeccions urinàries, pèrdua de desig, etc ..

Desgranant bé aquest estudi, surten detalls que em criden poderosament l'atenció. Per exemple, el 47% de les participants considera "molt important" tenir una vida sexual activa, és a dir, menys de la meitat! La sexualitat és una qüestió clau en les nostres vides, si ens sentim satisfets amb aquest aspecte, ens beneficiarem tant a nivell físic com emocional. D'altra banda, més d'un 80% està "molt o bastant d'acord" en que els canvis de rutina afavoreixen les relacions. Està àmpliament demostrat - i és una de les recomanacions més reiterades pels sexòlegs - que cal "saltar-se el guió". Fugir dels dissabtes nit, canviar de lloc, introduir elements nous (ja sigui una postura diferent, una joguina o un complement eròtic). Busca alternatives per fugir de l?avorriment abans de que aquest s?instal?li al teu dormitori.

 

Rocío Rico (rocio@consultapsicologa.com)
Psicòloga especialista en sexologia i teràpia de parella.
Col.: 12135
Cita prèvia al tel. 627.880.838

 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local