-
El blog del CUM
-
CUM
- Vilanova i la Geltrú
- 10-07-2013 13:02
En una època on els consumidors mediten molt més la seva compra i consumeixen molt menys a causa de la recessió econòmica, no seria perfecte que els mateixos consumidors et diguessin què és el que necessiten?
No ens estalviaria molta feina d’hores i hores pensant, fent estudis i un llarg etcètera?
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Són moltes les hores dedicades per molta gent durant molt temps a intentar copsar les necessitats dels consumidors, alguns cops infructuosament i ara, davant de nosaltres, se’ns obre una porta molt gran a un lloc on són els mateixos consumidors els que ens diuen que volen, com ho volen i quan ho volen. Aquest lloc són les xarxes socials.
Les xarxes socials però, no només serveixen per recollir l’opinió de la gent cap a nosaltres, sinó que també són una excel•lent eina per comunicar el que volem, parlar de nosaltres, explicar-nos i crear interès per part dels consumidors.
Genís Roca, un dels gurus catalans en matèria d'internet i noves tecnologies, no té dubtes: “Una empresa no pot dir que les xarxes socials no li interessen. No entrar-hi és com negar-se a aprendre a llegir i aspirar a muntar un negoci que tiri endavant”. Per a Genís Roca la presència a la xarxa i les habilitats per extreure'n tota la informació és essencial.
En aquest context, el Campus Universitari de la Mediterrània programa el curs “Xarxes socials per a professionals i empreses” el qual tindrà lloc del 22 al 26 de juliol a l’EPSEVG-UPC de Vilanova i la Geltrú. El curs estarà dirigit per Anna Genís Gironés, social media strategist a ONA Social Labs, vicepresidenta de Xarxes Socials a la Cambra Internacional d'Empresaris de Barcelona, i formadora de professionals i empreses en Xarxes Socials.
L’apunt. El rebost de l’empordanet
El Rebost de l 'Empordanet és una empresa jove i dinàmica que es dedica a l'elaboració artesanal de melmelades i gelees, convencionals i ecològiques. Tot el seu producte és d'alta qualitat i té el mínim contingut de sucre permès. Gràcies al seu canal de bloguer s’ha donat a conèixer i, sense tenir botiga virtual, cada setmana rep les comandes a través de les xarxes socials. Un bon exemple de l’èxit que poden tenir les xarxes socials en el petit comerç davant l’actual crisi.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!