-
Cartes a la direcció
-
PP Sitges
- Sitges
- 02-10-2013 13:35
El Grup Popular lamenta que el gir independentista del PSC hagi permès el canvi de nom del Carrer i la Plaça Espanya
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El Grup Popular a l’Ajuntament de Sitges va presentar al plenari una moció per revocar l’acord del Ple Municipal del dia 29 de Juliol de 2013 en relació al canvi de nom del carrer Espanya i de la Plaça España. En aquesta moció el grup Popular reclamava “deixar tal com estan els noms actuals de Plaça Espanya i Carrer Espanya i instal·lar dues plaques recordant el noms històrics”.
La sorpresa va ser que els dos grups de govern, Nou Horitzó i Grup Independent de Sitges que al passat mes de juliol van votar contra el canvi i al ple van votar contra la moció presentada per revocar l’acord del canvi de nom”. Pel Partit Popular “aquesta actitud manifesta la incoherència i covardia d’aquests grups que s’han venut per mantenir-se al govern”.D’altre banda el Partit Popular fa totalment responsable del canvi de nom al partit socialista qui novament amb el seu vot ha permès que Sitges perdi el nom del carrer i de la plaça Espanya. El PSC està fent un gir independentista obeint a les pressions dels nacionalistes més radicals.
En aquest sentit el Partit Popular considera que “el PSC no té una postura definida en res, viu permanentment en el seu propi desgavell i es incapaç de actuar amb la responsabilitat i la serietat que els veïns esperen dels seus representants polítics”.
El grup Popular ha reconegut que esperava “més nivell polític” dels grups de govern, Nou Horitzó i grup Independent de Sitges, “la inconsistència en el seu vot ens ha sorprès negativament i els hi fa perdre credibilitat. Avui diuen una cosa i demà la contrària. Ells van donar el seu suport per evitar el canvi de nom del carrer i de la plaça Espanya fa un mes i ara ells mateixos es contradiuen”. També han lamentat “la irresponsabilitat del PSC a qui li demanaven ahir que deixes de crear confusió amb la seva ambigüitat i es definís dient, i si estaven a favor del canvi o no”.
El grup Popular recorda que va ser al Ple d’Octubre del 2012 quan el Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular va presentar una moció per la recuperació de les denominacions “carrer de la Bassa Rodona” i “plaça del Pou Vedre” per substituir els actuals topònims “carrer Espanya” i “ Plaça Espanya”. Posteriorment per un decret de l’Alcalde es va aprovar el procés de participació sobre els topònims carrer Espanya i plaça Espanya que constava de dues fases; una reunió informativa amb els veïns i veïnes de la zona de la Plaça Espanya i carrer Espanya i d’una enquesta anònima i voluntària per donar la seva opinió tots els ciutadans i ciutadanes majors de 18 anys empadronats a Sitges i que volguessin omplir l’enquesta.
En aquest sentit, el grup Popular recorda que “el procés de participació sobre els topònims carrer Espanya i plaça i el resultat de l’enquesta d’opinió realitzada va posar de manifest la mínima participació i repercussió que te el tema en la població de Sitges, ja que solament ha participat un 3’4% del cens”. Pel Partit Popular “això demostra que la voluntat dels veïns, empreses i negocis es la de no canviar els noms actuals dels carrers, i que aquesta opinió va ser expressada de forma rotunda per ells mateixos dintre del propi procés participatiu, durant la audiència que es va produir abans de la realització de l’enquesta”.
Tanmateix el partit Popular no admet que ningú els titlli d’antidemocràtics per voler revocar l’acord de la moció aprovada al juliol ja que “aquests veïns i empreses ja han manifestat públicament i per escrit a l’Ajuntament el seu desacord amb el canvi de nom acordat. Per això el partit Popular considera que “la voluntat dels responsables polítics ha de ser no generar problemes als veïns i empreses del carrer i de la plaça, ja sigui econòmic (el cost del canvi pot representar mes de 400 € a cadascú), de gestió, o de la multitud de tràmits als quals es veuran obligats pel canvi aprovat”. La proposta del grup Popular era instal·lar dues plaques recordant el noms històrics com solució que acompleix amb la voluntat de recuperació del noms històrics, i evitar tots aquets inconvenients a veïns i empreses afectades pel canvi. Aquesta solució es presenta com una proposta de fàcil aplicació a altres carrers de la Vila tal i com proposa la Comissió de Toponímia.
Finalment el grup Popular, ha reiterat que lamenten que una ciutat oberta i cosmopolita com Sitges s’hagi vist sotmesa a les pressions d’un grup nacionalista radical minoritari com és la CUP.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!