-
El blog del CUM
-
CUM
- Vilanova i la Geltrú
- 04-08-2014 | Actualitzat 27-10-2014 18:48
CUM. Cowork a Neapolis
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
“M'agrada pensar en l'emprenedor com una persona innovadora; aquella que crea una empresa quan veu una oportunitat d'introduir un nou producte, un nou procés o una organització millorada, qui aconsegueix els diners necessaris, junta els factors de producció i organitza una operació per explotar una oportunitat. Un emprenedor és un innovador que sap executar”. Aquesta és la visió d’emprenedor per a Martin Zwilling, fundador i CEO de Startup Professionals, una companyia que ofereix serveis a fundadors de startup a tot el món. El seu perfil inclou 30 anys d'experiència com a manager, desenvolupament de programari, direcció de producció i màrqueting. Ara està en "mode devolució", com mentor de startup i 'Business Angel'.
Zwilling pot concedir que hi ha emprenedors innats, però tendeix a estar més d'acord amb Peter Drucker, que va dir "No té màgia ni misteri; no té res a veure amb els gens. Emprendre és disciplina i, com qualsevol disciplina, pot aprendre ". Per al creador de Startup Professionals “pel costat innat, alguns emprenedors semblen tenir una forta visió i l'habilitat per a dirigir a altres mitjançant la inspiració. És aquesta visió la que serveix de far per guiar el comportament correcte de les persones, la qual cosa porta a l'èxit del negoci. Si no sents una visió en el teu cor, o si no tens la suficient força per inspirar a les persones, l'emprenedoria serà probablement un camí equivocat per a tu”.
En aquest sentit el Campus Universitari de la Mediterrània porposa el curs “Caràcter emprenedor” del 3 al 5 de setembre a l’EPSEVG-UPC de Vilanova i la Geltrú. De la mà de Jordi Torras, creador dels models Co-innovació (innovació col•laborativa) i Biomanager® o Directiu bionòmic, el curs analitza el caràcter emprenedor d’una personaa través de dos decàlegs, un d’actituds i un altre d’aptituds, que permeten incorporar habilitats, tècniques i mètodes com el pensament lateral, i el coaching. Es presenten de forma breu dos models (“Egovalue” i “Biomanager”) que ajuden a potenciar un caràcter emprenedor.
El model “Egovalue”, permet una millora de l’autoconeixement per dirigir, equilibrar i enfocar correctament els canvis i reptes com emprenedors. Mentre que el model “Biomanager”, aporta els conceptes del directiu relacionat amb l’entorn, identificant quatre pilars claus per adaptar-se a l’entorn que l’envolta, i facilitar la relació amb altres persones.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!