-
El blog del CUM
-
CUM
- Vilanova i la Geltrú
- 18-05-2015 19:12
Eix. Arduino
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
'Maker Movement', dues paraules que descriuen una de les tendències que està redefinint la relació de la societat amb la tecnologia: les innovacions tecnològiques ja no són creades única i exclusivament per grans fabricants i companyies multinacionals. Cada individu compta avui amb les eines i les possibilitats per crear els seus propis productes.
La comunitat Maker empodera les persones a través de la innovació i el coneixement obert, de manera que els seus adeptes tinguin la possibilitat de recrear productes, i fer realitat les seves idees sense incórrer en grans inversions. Tots són innovadors i tots comparteixen què, com i per què creen.
L'èmfasi del moviment és aprendre a través de l'experiència. I encara que té com a estendard el concepte del DIY (Do It Yourself: Fes-ho tu mateix) promou el treball en equip, l'obtenció i producció de coneixement en comunitat i l'anul·lació de l'individualisme en pro del DIWO (Do It With Others: Fes-ho amb altres).
El 'Maker Movement' busca catapultar la investigació per a noves aplicacions de tecnologia en computació, disseny, robòtica, entre altres disciplines, i vol aconseguir que la interacció entre les persones passi més enllà del pla virtual; per això es duen a terme trobades i jornades d'innovació en espais compartits com a oficines de coworking i 'hackspaces'.
En aquest context, des del Campus Universitari de la Mediterrània us proposem la conferència (gratuïta) sobre “Arduino i cultura maker” el proper 26 de maig a l’PESEVG-UPC de Vilanova i la Geltrú. La sessió anirà a càrrec de a càrrec de Fèlix Vinyals, artista digital, el qual combina la seva professió artística amb la docència d’adults sobre Arduino i creativitat digital, forma professors de Tecnologia per a la ESO, de primària i infantil en robòtica educativa. Es editor de material pedagògic de CodeLearn.cat orientat al pensament computacional i col·labora amb DynaMind.es. Combina les seves professions amb projectes freelance d’enginyeria.
Per a més informació i inscripcions podeu consultar el següent enllaç
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!