-
El blog del CUM
-
CUM
- Vilanova i la Geltrú
- 23-06-2015 13:16
Innovació. Eix
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Tots podem innovar. Hi ha innovacions en productes i serveis, en mètodes i processos, en models d’organització i de relacions, en el desenvolupament de talent, en noves formes de presentar el valor i el seu model de sostenibilitat. Aquestes innovacions representen canvi, novetat i progrés. En definitiva un bé per al conjunt de la societat de la qual tots en formen part. Junts podem innovar: des de la consciència col·lectiva, la motivació compartida, la creativitat, el compromís, la col·laboració i l’execució de projectes d’innovació que fan realitat les idees compartides. La co-innovació és la innovació col·laborativa.
Podem trobar bons exemples de co-innovació en els projectes del Centre d’Innovació i Tecnologia de l’UPC. El Laboratori d’Aplicacions Multimèdia (LAM UPC), va dissenyar un simulador del procés de transfusió de sang (E-Blood) per augmentar la seguretat dels pacients. El projecte es va desenvolupar amb la col·laboració dels hospitals de la Santa Creu i Sant Pau i del Clínic de Barcelona, juntament amb el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
El Laboratori de Sistemes Oleohidràulics i Pneumàtics (LABSON UPC) ha desenvolupat una bomba hidràulica i els motors hidràulics que han servit per l’elevació d’una barrera que funciona com a protecció contra marees i inundacions a Anglaterra protegint així 17.000 vivendes. El projecte es va desenvolupar en col·laboració amb l'empresa Pedro Roquet.
Però Co-innovar no és simplement treballar un per l'altre, sinó crear una solució innovadora estratègicament alineada amb els objectius competitius de totes parts implicades. En un entorn co-innovació no només n'hi ha prou amb que els coneixements es complementin, sinó que ha de generar una saviesa transversal de la pol·linització creuada entre els co-innovadors, que es tradueixi en una ampliació dels àmbits conjunts. Per això és imprescindible que prosperi la confiança i una visió oberta del que significa una empresa o organització i les seves fronteres poroses.
“Hem de col·laborar per innovar? La Co-innovació, una necessitat del S. XXI” és el curs que proposa el Campus Universitari de la Mediterrània del 6 al 9 de juliol a l’EPSEVG-UPC de Vilanova i la Geltrú. El curs presenta un model estructurat i simple per tal que qualsevol persona emprenedora, organització o empresa pugui passar a l’acció quan vol innovar. A la vegada, permet la reflexió sobre la necessitat d’assolir nous reptes i noves oportunitats per tal de generar innovacions basades en el treball en equip i la col·laboració a través d’agents implicats tant interns com externs a l’entitat.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!