Política municipal

100 dies

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Passat l’apassionant 27S, amb victòria dels que volem fer de Catalunya un nou estat d’Europa, atès que victòria és que 72 diputats i el 48% dels vots estiguin d’acord en aconseguir la Independència de Catalunya, que els del NO s’hagin quedat en el 39% dels vots i 52 diputats, i la resta, 11 diputats i el 13% dels vots, volen un referèndum i decidir. Com deia, passat el 27S, tornem la vista a Sitges. Han passat ja cent dies des que el nou govern municipal comences el seu camí. Però caminar i governar no és el mateix.

En aquests moments, desconec si l’Alcalde Forns ha signat ja els decrets de delegació pels diferents regidors i regidores del Govern. Al web municipal no ho he trobat, bé, no hi ha rés des de juny d’aquest any, ni Juntes de Govern, ni actes dels plens, ni decrets, serà per manca de temps? O de transparència?. Això vol dir que totes les resolucions, en el cas que el decret encara no estigui signat, les ha de signar l’alcalde. Un alcalde que està al 25% a Sitges i l’altre 75% com a diputat provincial de turisme, clar que com va dir en el Ple del dilluns 28, a les xarxes socials es pot testimoniar que sempre hi és. Els caps de setmana i on hi ha foto.

Però no crec que els problemes de l’Ajuntament de Sitges siguin conseqüència de la dedicació o no dels membres del govern, tres a dedicació complerta, un regidor a 80%, alcalde al 25% i la resta crec que per assistències. Els problemes s’arrosseguen de fa temps i ara trigarem en veure solucions, atès que els regidors i regidores a temps complert, els meus, els d’ERC, són nous. No són nous en el treball en l’administració pública, inclús una d’elles és treballadora de l’Ajuntament, però sí ho són en el fet de ser càrrec electe. Un càrrec electe no és un tècnic  pujat de grau, no té perquè conèixer com funciona l’administració, ha de tenir idees o saber captar-les, ha de buscar recursos i ha de liderar l’equip de gent amb qui li pertoqui treballar. I ha d’escoltar, trepitjar molt carrer i escoltar. I de moment, hem vist molta foto, molt sopar, que si, que ja ho sabem, que Sitges té això, però de moment només hem escoltat “ho estem treballant”, i quan això ho sents de gent amb experiència en la funció pública em fa pensar en allò de “si tens un problema crea una comissió”, primer s’ha de tramitar la seva aprovació, assignar personal i recursos i donar-li un temps perquè ens digui quin és el problema i més tard ens pot proposar una possible solució,  i amb sort el problema o a desaparegut o és tant greu que la comissió no pot donar solucions i torna a començar.

Quan vaig ser regidor, recordo que el primer que vaig fer el primer dia, va ser demanar l’estat de comptes de la regidoria, fer preparar un informe amb les mancances i cercar solucions amb la resta del govern per arreglar el forat. El segon va ser posar en marxa la redacció de l’Ordenança de neteja i residus a primers de setembre, no feia ni cent dies.....Actitud? o inconsciència de persona amb il·lusió?  Em perdonareu però jo no ho veig en l’actual govern, ni en els nous ni en els que ja hi eren.

Aquest estiu la problemàtica de la neteja i la brossa, s’ha desbocat. En Lluís ja no patrulla els carrers, un mètode efectiu quan els recursos són curts, però amb el que no hi estic massa d’acord quan hi ha un tècnic. El servei és curt, en el seu moment, amb les ànsies de reduir ràpid el deute, es va retallar en excés el que es paga a la concessionària. És cert que la concessionària no estava fent correctament la feina, per això en el seu moment l’Armand va deixar de pagar, però el que s’havia d’haver  aconseguit es  l’estricte compliment de la contracta, retallar el cost representa reduir o eliminar serveis, i aquest estiu hem vist els resultats pels carrers. Hem vist com molts locals abocaven a qualsevol hora i en qualsevol contenidor i com hi ha hagut molts particulars que, desconec la raó, s’han dedicat a no ficar la brossa en els contenidors, deixant-la al costat.

Tanmateix, caldria saber si tenen alguna proposta per reconduir les zones d’oci nocturn. Primer de Maig s’està morint. Joan Tarrida, abans un carrer tranquil, ara és intransitable per les nits. Hi ha botellón al parc de Can Robert i als espigons. Molts carrers tenen forats. El poble dona sensació d’estar deixat. I si, ja sé, em diran que lo principal en l’anterior Mandat ha estat eixugar el deute, però de cap manera, amb la recaptació que hi ha hagut per mor de la pujada de l’IBI, es pot deixar el poble tant deixat.

Espero, desitjo, ERC torna a governar, que en breu comencem a veure fruits, clar que quan un llegeix el Pacte de Govern té dubtes. És evident que és un pacte de govern fet condicionat pel moment històric que viu Catalunya, 27S, però és un pacte fluix, com, de moment, sembla fluix aquest govern. Encara estan treballant l’organigrama i aquest és un fet que desmotiva molt als treballadors municipals. I, tot sembla indicar, que volen ampliar el govern, provocant la provisionalitat en la distribució de les regidories o àmbits de competència, i això provoca la manca de propostes. No poden esperar gaire.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local