-
El blog del CUM
-
CUM
- Vilanova i la Geltrú
- 13-01-2016 20:29
Arduino: Creativitat i Tecnologia . Eix
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Creadors al voltant del món estan utilitzant les targetes electròniques de Arduino per crear noves tecnologies. Una gran iniciativa de hardware lliure que potencia la creativitat i la innovació provinent de tots els racons del planeta.
Arduino és una plataforma electrònica que facilita la creació d'objectes o entorns interactius. El dispositiu compta amb programari - compatible amb Windows, Linux i MacOS - i maquinari lliures, de manera que qualsevol usuari pot adaptar-lo a les seves necessitats. Una característica que l'ha convertit en un promotor actiu de la cultura DIY (Do It Yourself o Fes-ho tu mateix).
Al voltant d'Arduino s'ha conformat una comunitat en línia de creadors que intercanvien idees i socialitzen projectes i que avui compta fins i tot amb una wiki pròpia, anomenada Playground, on és possible trobar informació com manuals d'ús, eines de desenvolupament, tutorials, guies d'instal·lació, entre d'altres.
El principal benefici és la possibilitat de treure avantatge del coneixement proporcionat per una comunitat global i, a més, oferir-li al destinatari final dels seus productes l'oportunitat de modificar-los i treballar sobre ells a través d'un cable micro USB i al IDE d'Arduino (Interactive Development Enviroment), un programari compost per una sèrie d'eines de programació que faciliten el desenvolupament d'entorns interactius.
En aquest context, el Campus Universitari de la Mediterrània proposa el curs sobre Arduino: Creativitat i Tecnologia per Fèlix Vinyals, el qual se celebrarà els dies 11, 12, 15 i 16 de febrer a l’UPC de Vilanova i la Geltrú. Es tracta d’un curs adreçat a qui ja teé coneixements de programació en l’Arduino o qualsevol altre plataforma i que vulgui conèixer l’eina que està revolucionat el món de la creació de robots, màquines, prototips electrònics, obres d’art interactives, etc. La metodologia es bàsicament pràctica, tothom tindrà una placa Arduino i la resta de components necessaris i anirem fent tots plegats els exercicis proposats. Tot el material el posa l’organització del curs. Si es vol, es podrà adquirir aquest material. No fan falta coneixements previs d’electrònica.
Per a més informació i informació, podeu consultar el web del Campus Universitari de la Mediterrània.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!