-
El blog del CUM
-
CUM
- Vilanova i la Geltrú
- 18-02-2016 18:53
Imatges preses amb Drons. Eix
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Els drons o UAV tenen un gran potencial en àrees molt diverses, ja que pot desplaçar-se ràpidament sobre un terreny irregular o accidentat i superar qualsevol tipus d'obstacle oferint imatges a vista d'ocell i un altre tipus d'informació recollida per diferents sensors.
Un o més drons de tipus helicòpters poden buscar persones desaparegudes en llocs oberts o de difícil accés com a zones muntanyoses o nevades. La reduïda grandària d'aquests UAV, permet tenir-los sempre disponibles en estacions de muntanya, reduint considerablement el temps de recerca.
El baix cost d'aquests drons comparats amb el cost d'un helicòpter tradicional els fan idonis per a aquesta tasca (un helicòpter tradicional és almenys de 30 a 60 vegades més car, i suposa risc de vides humanes, alt consum de combustible, etc).
En el camp forestal, els drons o UAVs permeten la supervisió constant, en hores d'alt risc, d'una àrea boscosa, a la recerca de punts actius o conats d'incendi. El vehicle no tripulat pot supervisar una àmplia zona boscosa des de l'aire, sense risc de vides humanes i reduint els costos comparat amb els actius humans necessaris per desenvolupar la mateixa tasca.
A més, els UAV poden treballar de manera individual o en col·laboració (mitjançant tècniques de swarm intelligence) en la coordinació de guàrdies en cas d'incendis, en la detecció de focus actius i en l'estudi aeri de l'evolució del foc.
En aquest context, el Campus Universitari de la Mediterrània (CUM) programa, el proper dijous 17 de març, una conferència gratuïta (inscripció prèvia) sobre “Drons per a ús civil: consideracions de disseny i construcció de drons”, per part de Xavier Andreu, a l'auditori de Neàpolis. Les inscripcions es poden formalitzar a través del web www.campusmed.net.
En aquesta conferencia s’explicaran les possibilitats que tenen els drons com a ús professional, educatiu, personal, i els aspectes legals per fer-los volar. Es donaran les bases per la millor elecció d’un dron, segons l’ús que se li vulgui donar: lúdic, competició, fotografia i vídeo, educatiu... Es donarà una llista dels components i sensors que porten embarcats. També coneixerem les diferents possibilitats en el mercat en quant a hardware, autopilots, firmware i softwares de configuració, cal·libració i control, etc
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!