Il·lusori o real?

@Glow Images

@Glow Images

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Cada cop que visito Mèxic m'atrau enormement la cultura maia, coneguda per haver desenvolupat el llenguatge escrit en l'Amèrica pre-colombina. Així com pel seu art, arquitectura i sistemes matemàtics i astronòmics.

L'arquitectura maia és tan única i espectacular com l'arquitectura grega o romana, amb construccions de varis milers d'anys. Les obres arquitectòniques maies més conegudes són les piràmides escalonades.

Com van poder edificar tals piràmides?

Això em porta a pensar que tot i ser politeistes, és a dir creure en l'existència de diversos déus, hi havia una sola Ment universal que els guiava, una Ment poderosa i divina que els brindava la saviesa i el coneixement per dur a terme aquestes edificacions. Aquesta Ment és la font infinita d'idees.

En visitar Chichén-Itzá, una de les zones arqueològiques més rellevants, al Castell de Chichén Itzá, o Piràmide de Kukulcán, pot observar-se una il·lusió òptica. La refracció dels raigs solars que xoquen al costat dret de la piràmide fa que es creï l'efecte il·lusori d'un immens rèptil, la famosa serp emplumada Kukulcán, que baixa progressivament per l'escalinata de la seva cara nord. Però, en realitat és un espectacle de llum i ombra que els maies van calcular amb exactitud matemàtica i observant el cel de Yucatán. Òbviament, per ser una il·lusió, no és real.

El significat originari del vocable il·lusió al·ludeix a engany, percepció o idea irreal.

Al llarg de la història de la humanitat, la serp ha representat un sens fi de simbolismes que es refereixen a la vida espiritual de l'home. Associada a l'arbre del coneixement, apareix com a aspecte malèfic. Es desplaça gairebé sense soroll, com si fos la saviesa, però no és res més que la temptació, avançant silenciosa i lentament. Tot d'una, xiuxiueja mentides. Però el pensament negatiu o la mentida no tenen més abast del que un creu.

Que important estar desperts davant aquest murmuri que de vegades parla al nostre país, als nostres governants i dirigents, per allunyar-nos de la llei de l'Amor!

Com reconèixer si una idea és real o il·lusòria?

Això mateix va preguntar quan es refereix al que es veritat i il·lusori, l'escriptora i mestra de la Ciència de la curació-Ment, Mary Baker Eddy, en Ciencia y Salud con la Llave de las Escrituras, [Ciència i Salut amb la Clau de les Escriptures], un llibre de referència per a la curació espiritual: "Com poden distingir-se les idees vertaderes de les il·lusions? Esbrinant l'origen de cadascuna. Les idees són emanacions de la Ment divina. Les idees són espirituals, harmonioses i eternes".

Reconèixer que és humana la font per la qual arriben els vans pensaments i aconseguir substituir-los per idees bones i saludables, sens dubte ajuda a millorar el benestar i a assolir un major èxit i satisfacció en el desenvolupament de cadascun.

En determinades circumstàncies de la vida es creu veure alguna cosa que no és, una serp que enganya, una visió errònia. La serp representa alguna cosa que genera temor, i és rellevant ser observador i estar atent perquè aquesta por encongida sota les aparences no pugui engalipar.

Moisés, en la Bíblia, va demostrar el domini que Déu ha donat a l'home sobre ella, és a dir, sobre la creença en el mal, i hem de prendre consciència que aquest domini allibera de tota la seva acció malèfica.

Descobrir-la a temps és el gran desafiament, per desemmascarar-la i no escoltar-la més, i perquè claregi tot el que és veritable, tot el que és bo, tot el real que concerneix a l'essència espiritual de cadascun.

Quin dels dos murmuris escoltes, l'il·lusori o el real?

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local