-
Espiritualitat i Salut
-
María Damiani
- Sitges
- 02-10-2016 20:56
La música, medicina per a l'ànima. @Glow Images
Hi ha res que s'enganxi més que una bona melodia?
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Cada vegada que s'escolta una cançó s'evoca un moment, una etapa determinada de la vida, un amor que va passar…
Des de l'any 1500 a.C. ja hi havia constància de la influència de la música sobre el cos humà considerant-la com un agent capaç de guarir el cos, calmar la ment i purificar l'ànima.
Els grecs de l'Antiguitat van dedicar gran atenció a la música no només com a instrument per a l'educació sinó com un recurs estimulant que millora els estats anímics, la memòria i la concentració.
Aristòtil va ser un dels quals va realitzar notables aportacions sobre la naturalesa del so i els seus efectes sobre les emocions, el caràcter, el comportament i la salut. El poder terapèutic de la música és inqüestionable.
Però, per què es conceptualitza la música com un aliment per a l'ànima?
En aquest cas, la paraula ànima es pot associar amb la consciència, amb l'interior de cadascun.
La música afavoreix la relaxació, allunya els pensaments dolents i submergeix a les persones en un estat d'harmonia mental. Es pot dir que és un aliment que porta alegria, pau, expectació del bé, i la bellesa del so penetra en el més profund de l'ésser.
Actualment, la musicoteràpia com a disciplina de salut s'ha estès arreu del món.
El Prof. Dr: Rolando O. Benenzon defineix la musicoteràpia com una psicoteràpia que utilitza el so, la música, els instruments corpori-sonor-musicals per establir una relació entre musicoterapeuta i pacient o grups de pacients, permetent a través d'ella millorar la qualitat de vida i recuperar i reahabilitar al pacient per a la societat.
La musicoteràpia redueix l'ansietat a través de la música i els seus components. Això augmenta l'optimisme, promou la calma i fa que els pacients s'oblidin de la majoria dels seus problemes tant físics com a emocionals, socials o cognoscitius.
Què és el que fa que la música tingui un efecte curatiu?
L'harmonia, la melodia i el ritme tenen un efecte guaridor.
Escoltar música pot portar-te a altures de bellesa i revelació espiritual. De la mateixa manera, contribueix a l'espiritualització del pensament en la vida diària i a mantenir una atmosfera elevada que ajudi a conservar sa l'ambient. La música resulta inspiradora i apropa a la connexió amb tot el que és diví, el que és suprem, permetent arribar a un major enteniment de les idees de l'Ànima.
L'escriptora Mary Baker Eddy valorava la música i va destacar en un dels seus llibres, Escritos Misceláneos [Escrits Miscel·lanis], que “la música és l'harmonia de l'ésser; però la música de l'Ànima aporta les úniques melodies que commouen els concordes del sentiment i desperten les cordes de l'arpa del cor”.
Pots sentir la música en el teu cor i deixar penetrar aquesta harmonia en el fons mateix del teu ésser. Així et sentiràs sa.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!