-
Cartes a la direcció
-
Som VNG
- Vilanova i la Geltrú
- 15-11-2016 22:45
Els regidors de Som VNG al ple. Eix
La candidatura ciutadana lamenta la insensibilitat i la prepotència del govern en les qüestions clau de ciutat
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El ple ordinari del mes de novembre ha posat en evidència quin és el model de ciutat de la sociovergència. Tant pel que fa a la gestió dels recursos públics com per l'ordenació de la ciutat, el govern local continua la seva aposta per imposar un model a cop de mesures parcials, obviant qualsevol debat global.
Així s'ha pogut veure en el debat sobre la privatització de la gestió de l'enllumenat públic. La cessió del seu manteniment a una empresa com SECE, pels propers quince anys, ha posat en evidència l'animadversió sociovergent cap a la gestió pública i de proximitat. En aquest Ple, a més, s'ha posat en evidència la manca de capacitat de diàleg del govern. Ja al maig, quan es va aprovar la licitació d'aquesta cessió, Som VNG va posar sobre la taula que existien models alternatius, que existeixen experiències de gestió pública i renovació de l'enllumenat en ciutats similar per extensió i població com Lleó, o més grans com Còrdova. En aquell moment es va obviar aquesta solució, i ara es decideix tirar pel dret amb una actitud prepotent impròpia d'un govern en minoria. Així ho va expressar la regidora Deborah Zimmerman, quan va assegurar que “només calia tenir la voluntat política de fer-ho i posar-se a gestionar-ho, enlloc d'apostar per la via fàcil de la privatització, que és pa per avui, i fam pels propers quince anys”. Així mateix, també va exposar que “privatitzar la gestió de l'enllumenat hipoteca la nostra ciutat i la condemna a una política d'espoli que ens buida com a institució a simples gestores de les engrunes.”.
Pel que fa a l'ordenació urbanística, es va a tornar a viure un debat parcial sobre determinades zones. En aquest cas, la regidora Zimmermen va criticar que les noves modificacions puntuals envidencien “un cop més la política urbanística que aquest govern està implementant, sense un obrir un gran debat de ciutat, com en tantes altres qüestions, en el qual puguem arribar a consensos pel que fa a com volem ordenar-la i com volem que sigui en el futur.”. Així doncs, Som VNG es va abstenir en les noves modificacions puntuals del Pla General, i va votar en contra de permetre l'ús hoteler al centre de la ciutat, tal com s'havia fet al Ple de juliol en el que es va presentar la seva aprovació inicial, entenent que “la decisió d'incorporar l'activitat hotelera a aquest sector central de la ciutat requereix d'una reflexió i un debat molt més profund, emmarcats en l'estudi de la ciutat en el seu conjunt, com ho és la revisió del POUM, pel que caldria preguntar-se si realment cal mantenir contractat un especialista destinat a aquest assumpte en l'àrea d'urbanisme, que resulta certament onerós per aquesta casa.”.
Pel que fa a les mocions, Som VNG va presentar, conjuntament amb ERC i la CUP, una per transformar en una zona de vianants el camí de Sant Gervasi. Aquesta moció finalment es va deixar sobre la taula després de l'acord amb el govern per treballar-ho de forma més acurada, i poder aconseguir un consens de ciutat per solucionar la problemàtica que es viu en aquest camí. D'altra banda, es van aprovar les altres dues mocions que la candidatura ciutadana va presentar. Una, la que va elaborar el Casal d'Amistat Cuba-Garraf demanant la fi del bloqueig contra l'illa, i una altra, donant suport a la mobilització estudiantil del 17N que exigeix la rebaixa de les matrícules universitàries.
Un dels debats que van tenir més pes en l'apartat de mocions van ser les que van presentar els grups independentistes sobre la onada repressiva de l'Estat contra càrrecs electes. En totes tres mocions Som VNG va votar a favor, entenent que la reacció del govern del PP ha estat desproporcionada, i més pròpia de matons que d'un govern democràtic. Des de Som VNG, a més, es va reafirmar la defensa del referèndum i el procés constituent com a instruments per a que la ciutadania pugui expressar la seva opinió sobre el futur del país i quines relacions vol tenir amb l'Estat. Així mateix, el regidor Enver Aznar va manifestar que “no oblidem ni oblidarem mai la participació de partits com Convergència en la repressió contra activistes que han practicat la desobediència, o que han participat a mobilitzacions en defensa dels drets socials”, tot referint-se als casos de repressió que s'han viscut contra activistes en els darrers anys de govern de Convergència. A la vegada, Som VNG va demanar votar per separat el punt de la moció de CiU en el que s'establia la col·laboració amb l'AMI per als debats ciutadans sobre el procés constituent, entenent que aquesta entitat té una visió parcial del país, i en cap cas un debat obert pot tenir uns objectius prefixats.
Finalment, Som VNG considera lamentable la resposta del govern a la moció presentada per l'Associació de Dones La Frontissa sobre l'actuació dels Serveis Socials en relació amb la tutela de menors. No només es va posicionar en contra d'una moció que aportava solucions als problemes que es donen a Serveis Socials, sinó que a més negava l'existència de casos en el que s'hagués donat un tracte injust. Es va donar, fins i tot, la paradoxa que en negar l'existència d'aquests casos una de les afectades es trobava a la mateixa sala de plens. El regidor Enver Aznar, va manifestar que “s'està configurant una societat en la que existeixen ciutadans de primera, de segona, i fins i tot de sisena i setena categoria”, i va afegir “que són les dones les que més pateixen les polítiques regressives, i les institucions no estan responent com ho haurien de fer davant problemes tan greus com aquest”. Des de Som VNG es considera que el govern hauria d'haver mostrat un mínim interés per buscar un marc de diàleg en el que poder tractar les reivindicacions de La Frontissa.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!