Ple municipal

L'Ajuntament donarà suport a la campanya en defensa de les pensions

Ple ordinari del mes de març . Eix

Ple ordinari del mes de març . Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Ple ordinari del mes de març va tenir en l’aprovació de la zona verda per al barri de Ribes Roges el tema més destacat. Així mateix, es van aprovar diverses mocions que també cal destacar com la que es va presentar en defensa de les pensions, sobre el paper de serveis socials en la retirada de tuteles de menors, i per l’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum.

Pel que fa a la implementació de la zona verda en aquest sector, Som VNG va votar a favor, considerant que es necessita “reorientar la mobilitat cap a un enfocament sostenible”, i que això passa per “disminuir l’ús de l’automòbil privat i fomentar l’ús dels transports públics i els no motoritzats, com la bicicleta”, tal com va dir la regidora Deborah Zimmerman. Així doncs, va seguir afirmant que “ens sembla bé que el cotxe perdi terreny en favor de les persones”, i va continuar reafirmant l’aposta de la candidatura ciutadana per a que “el conjunt de veïns i veïnes guanyin drets, posant dificultats a la massificació del trànsit en aquesta zona”.

La regidora Zimmerman va comentar també que “la forma més eficaç per reduir el nombre d’automòbils passa per dissuadir la seva utilització, i limitar les possibilitats d’aparcament és una de les mesures recomanables per aconseguir-ho”. Amb posterioritat a aquesta mesura es crearà un aparcament dissuasori, i un bus llançadora per facilitar l’accés al passeig marítim. Tal com va exposar la regidora, “Som VNG creu que cal treballar de forma decidida per reforçar el transport col·lectiu i el transport ecològic, per aconseguir els objectius acordats en el pla de mobilitat urbana sostenible”. Així mateix, va comentar que aquesta mesura “podrà comportar múltiples beneficis per a tota la ciutat, no només per al veïnat de Ribes Roges”.

En l’apartat de mocions, Som VNG va presentar dues: una en defensa de les pensions públiques, i l’altra per la paritat en el nomenclàtor. La primera, presentada per Llorenç Guasch de Iaioflautes Garraf i Marea Pensionista, que va ser recollida conjuntament amb la CUP, va posar sobre la taula l’atac que està patint el sistema públic de pensions i les persones jubilades que tenen menys poder adquisitiu. Així doncs, es van presentar un seguit de reivindicacions com la tornada de revalorització de les pensions amb l’IPC, establir les pensions mínimes a mil euros, i la inclusió de les pensions als Pressupostos Generals de l’Estat. A més, es plantejava que l’Ajuntament s’impliqués en la campanya que realitzaran diverses plataformes en defensa d’aquestes reivindicacions.

En el sentit de les reivindicacions de la moció, el regidor Enver Aznar va afirmar que “treure diners del fons de reserva de les pensions i fixar-les sense cap tipus de relació amb l’IPC, no és sinó un atac a un dels sectors de la població que més protegit hauria d’estar”. Així mateix, va afirmar que “qui s’ha esforçat durant tota la vida treballant i aportant amb el seu treball i els seus impostos al país, hauria de tenir com a recompensa una vida digna assegurada fins el final dels seus dies”.  Som VNG valora positivament que s’aprovés la moció amb un gran suport.

La segona moció, que apostava per la paritat als noms dels carres, va ser presentada pel Casal de Dones, i va ser proposada al Ple conjuntament amb la CUP. Per defensar aquest punt, va parlar Neus Benavent, del Casal de Dones, que va exposar que “les dones som la meitat de la població i ens mereixem ocupar la meitat dels noms dels carrers de la nostra ciutat”. Així mateix, va exposar que “s’han aconseguit avenços en la Comissió del Nomenclàtor, però continuen arribant moltes més propostes de noms d’homes que de dones perquè continua existint un biaix patriarcal en les propostes”.

En nom de Som VNG va defensar la moció la regidora Deborah Zimmerman, que va recordar que “el nomenclàtor és en bona mesura el reflex de la memòria col·lectiva de la ciutat”, així com va exposar que “dels poquíssims carrers i places amb noms femenins que hi ha a la nostra ciutat, una bona part està constituïda per santes, mares de Déu i tradicions de l’església catòlica, deixant poc marge per a la distinció de les dones destacades de la història local i universal”. També va afirmar que “si no volem que personatges com l’eurodiputat polonès Janusz Korwin-Mikke continuïn bregant impunement pel masclisme dominant en la nostra societat, és important que entre moltes altres coses, la presència femenina sigui quotidiana i natural, que les dones destacades de la història estiguin incorporades al nostre dia a dia”. Finalment, i davant la sol·licitud del govern de treballar els acords de la moció per arribar a un consens, es va deixar sobre la taula i es debatrà al proper Ple ordinari.

Finalment, es van aprovar dues mocions que Som VNG considera importants, i de les que fa una valoració positiva. D’una banda, la moció sobre el paper dels serveis socials en la retirada de tuteles de menors, ja que es necessita destinar més recursos en aquest servei, i dotar d’una millor formació a les tècniques i als tècnics del departament per tractar aquesta problemàtica d’una forma més humanitària. D’una altra, l’adhesió de l’Ajuntament de la nostra ciutat al Pacte Nacional pel Referèndum, perquè cal donar la veu a la ciutadania en una decisió tan important com és el futur de l’estatus polític del país.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local