Campus Universitari de la Mediterrània

Com ajuda la ciència als tribunals de justícia?

Forenses. CUM

Forenses. CUM

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La ciència forense aplica les pràctiques científiques dins el procés legal. Essencialment això es tradueix en què quan els investigadors altament especialitzats o els criminalistes  localitzen evidències, aquestes han de ser sotmeses a proves en laboratoris per tal que es considerin proves concloents

Part de l'evidència que troben sovint no pot ser vista a simple vista. La ciència forense fa servir de manera rutinària ADN en delictes seriosament complexos, i soluciona morts a partir d'aquests blocs estructurals de la vida.

Mentre els criminals han desenvolupat maneres cada vegada més enginyoses de trencar la llei, les forces policials han hagut d'idear maneres més efectives per sotmetre'ls a la justícia. Fins i tot quan sembla que un criminal desapareix sense deixar rastre, els detectius es poden adonar que això no és exactament cert.

Amb cada contacte que establim amb un lloc, objecte o fins i tot una altra persona, es deixa una presència física. Tots sabem que les empremtes dactilars i les fundes d'una bala poden delatar un lladre, però sabies que les fibres, els cabells caiguts i fins i tot la brutícia de les sabates poden implicar-te en una investigació criminal ?. De fet, gairebé tot el que es troba en l'escena d'un crim pot ser sotmès a prova i usat com a evidència per provar o refutar la presència d'un sospitós.

En aquest context, des del Campus Universitari de la Mediterrània us proposem la conferència gratuïta sobre “Ciència i Enginyeria als tribunals de justícia. Com podem ajudar?” el proper dijous 27 d’abril a les 18 h a l’auditori de Neàpolis.

Sota la direcció de Fernando Garcia Colina, la conferència oferirà motius per a reflexionar sobre la interacció entre Ciència, Tecnologia i Justícia, en una societat cada cop més avançada. A la vegada que farà una breu introducció a la Ciència Forense.

Us podeu inscriure a la conferència a través del web del CUM.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local