Campus Universitari de la Mediterrània

Sobre el robot d’Alien que trepitjarà a la lluna

El robot d’Alien. Eix

El robot d’Alien. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Després de participar en la nova entrega de la saga Alien, el robot Audi Lunar Quattro trepitjarà la lluna. No passa sovint que tecnologia autèntica de l’espai es veu abans en un film de Hollywood.

La primera missió a la lluna finançada per empreses privades, serà un repte exigent. Els robots hauran de rodar sobre partícules de pols mil vagades més petites de les que hi ha a la Terra. Hauran de salvar les àrees d’ombres perquè la diferència de temperatura (entra 106 i -160 graus) pot espatllar l’equipament, i sobreviure a la radiació solar.

Si superen tots els obstacles, l’objectiu és enviar imatges en HD a la Terra i comprovar l’estat del buggy de les missions Apollo, aparcat a la intemperie des de 1972. Però si la lluna és inhòspita, la taquilla i els cinèfils poden ser més cruels. De moment el robot ja ha rebut crítiques, per tenir una aparença massa 2017, en un film molt més futurista.

En aquesta nou film dirigit per Ridley Scott, la tripulació de la nau colonitzadora Covenant, que viatja amb destinació a un planeta remot situat en l'extrem de la galàxia, descobreix el que ells consideren un paradís inexplorat, encara que en realitat amaga un món perillós. En trobar-se amb una amenaça inimaginada, han d'intentar fugir. Com a part integrant de la missió, la funció de l'Audi lunar quattro és la d'ajudar a Faris (Amy Seimetz) a navegar i avaluar el desafiant i desconegut terreny d'un nou planeta.

En aquest context, des del Campus Universitari de la Mediterrània us convidem a la conferència gratuïta (prèvia inscripció) sota el títol “L'astronomia al cinema i la literatura: de Méliès a Interstellar”.

La xerrada se celebrarà el proper dijous 18 de juny a l’auditori de Neàpolis a les 18 hores i la impartirà Manuel Moreno Lupiáñez, professor titular del Departament de Física de la Universitat Politècnica de Catalunya.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local