-
Cartes a la direcció
-
Som VNG
- Vilanova i la Geltrú
- 25-10-2017 17:12
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Som VNG valora com a regressiva i injusta la proposta del govern, i celebra que s’hagi retirat
El Ple ordinari d’octubre va ser un ple atípic en la dinàmica dels darrers mesos. A banda de la gran quantitat de punts tractats, es va donar un debat real sobre la política municipal en majúscules, la que afecta al dia a dia de la ciutadania. El tema central d’aquest Ple va ser la modificació de les Ordenances Fiscals. Tal com havia anunciat el govern municipal, es va plantejar una proposta que apujava un 7% les taxes d’escombraries a domicilis, mentre baixava un 50% a locals, despatxos i indústries, així com pujava altres tarifes (aigua, clavegueram, centres esportius municipals, etc), i congelava el tipus impositiu de l’IBI.
En aquest punt, el portaveu de Som VNG, Enver Aznar, va valorar positivament el debat sobre la tarifació social i sobre algunes ordenances que s’havia fet durant l’any. Tot i això, també va trobar a faltar un debat real sobre números, i va lamentar que aquest any, a diferència de l’anterior, no s’hagués facilitat als grups municipals la implicació que tindria en els ingressos la proposta d’aquest any. Així mateix, avaluant les ordenances d’enguany, va afirmar que “no només no alleugera la càrrega, sinó que pretén incrementar-la. Pretén incrementar-la, a més, sense anivellar els esforços, aplicant una fiscalitat a totes llums injusta.” De la mateixa manera, va afirmar que “pretendre fer pagar el cost total és una política sense cap tipus de lògica. No hi ha cap servei públic la taxa del qual representi el 100% del que la ciutadana o el ciutadà rebi”. Tenint present la pujada de l’any anterior, i que la proposta d’aquest any no rebaixava la càrrega cap a la gent sinó que l’incrementava, Som VNG va votar en contra. Aquest sentit de vot va ser el majoritari en el Ple, pel que el govern sociovergent es va veure obligat a retirar una proposta, demostrant-se que la sociovergència és un projecte sense suports.
Un altre punt important va ser la modificació dels estatuts del Consorci de l’Eixample Nord. Aquesta modificació arriba després que el govern prometés la pluralitat en el Consell General. Ara, fent servir com a coartada l’entrada de grups municipals com Som VNG, es modifiquen aspectes clau del Consorci i del funcionament del Consell General. Així doncs, a banda de passar a estar adscrit a l’Ajuntament, el govern i l’INCASOL només necessitaria un vot més per aconseguir tirar endavant el projecte, pel que la capacitat d’incidència dels grups crítics seria nul·la. En aquest sentit es va manifestar la regidora Deborah Zimmerman, que va afirmar que amb el projecte s’hipoteca el futur de la nostra ciutat per moltes generacions.
En l’apartat de mocions cal destacar el debat sobre totes aquelles relacionades amb la situació política del país. Som VNG va aprofitar per recordar el caràcter repressiu de l’Estat, evidenciant que les dinàmiques repressives no són noves, i que ara mateix s’estan agreujant. La candidatura va presentar, juntament amb altres grups, una moció de condemna a la repressió de l’Estat i per la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Lamentablement, alguns grups municipals, van defensar la repressió i l’empresonament de persones per motius polítics, deixant en evidència la seva naturalesa política. Altrament, es va aprovar la moció presentada per Som VNG per instar al Govern a retirar les correccions en la Llei de Renda Garantida de Ciutadania, que van modificar a la baixa les retribucions, incomplint l’acord assolit amb la plataforma promotora d’aquesta llei.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!