-
Cartes a la direcció
-
Guanyem Cubelles
- Cubelles
- 02-11-2017 09:45
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Al passat Ple Municipal Ordinari, el govern municipal de Cubelles va portar diverses modificacions respecte al preu del bitllet del bus urbà de la nostra vila, que al nostre entendre calien millorar-les.
La primera d´aquestes modificacions deia d´introduir en el sistema tarifari del bus urbà de Cubelles, una bonificació a les famílies nombroses, que segons l´informe tècnic que acompanyava la proposta de modificació, era per complir amb l´article 20 de la llei 18/2003, i amb el Decret 151/2009, de 29 de Setembre, i procedir a incloure beneficis fiscals de suport a aquestes famílies.
En aquest sentit, estem totalment d´acord en introduir aquestes bonificacions, però, al mateix Ple municipal Guanyem Cubelles vam denunciar que a l´informe tècnic, no es contemplava que les lleis esmentades anteriorment, equiparen els drets i els beneficis fiscals de les famílies monoparentals als de les famílies nombroses.
Aprovant només la bonificació a les famílies nombroses, el govern de Cubelles estava creant una discriminació amb un col·lectiu en risc d´exclusió social, al hora que estava obviant par de la llei.
És més, la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya a 17 d´Octubre de 2017, ressaltava en el Dia Internacional contra la Pobresa, que el 40% de les llars amb famílies monoparentals viuen en situació de pobresa actualment i que les famílies amb fills a càrrec (monoparentals o no) pateixen cinc punts més de risc de pobresa o exclusió social respecte d´aquelles que no tenen fills.
Per aquest motius, la primera de les al·legacions que em fet va en aquest sentit; demanem que es modifiqui l'Ordenança nº23 reguladora de la Taxa sobre el transport públic de viatgers, per a introduir les “famílies monoparentals” al sistema tarifari d'aquesta, i equiparar-les amb les famílies nombroses.
Al mateix Ple municipal, el govern de Cubelles portava a aprovació un altre modificació dels preus dels bitllets del bus urbà, en aquest cas era que les persones que portaven aturades més de 12 mesos passaven de no pagar rés, a pagar 0,70 euros.
Si una persona no te cap ingrés econòmic...¿com volen que pagui el bitllet de bus? Amb aquesta mesura el govern de Cubelles condemna encara més a aquest col·lectiu a la exclusió social.
Això no s´acaba aquí, al setembre de 2014 el ple municipal de Cubelles va aprovar per unanimitat del seus membres, (dels quals 7 regidors i regidores, avui en dia formen part del govern actual de la nostra vila) el Reglament del servei públic de transport col·lectiu urbà de viatgers de Cubelles, publicat al butlletí oficial de la província a l´octubre de 2014.
Aquest reglament, que és obligatori per als ajuntaments que presten servei de transport públic urbà, regula els drets i deures dels usuaris i de l´empresa de transport prestatària del servei.
Doncs bé, a l´últim punt de l´article nº 4 d´aquest reglament diu literalment: “els menors de tres anys i els aturats de més de 12 mesos que no cobrin prestació, estaran exempts de pagar bitllet.”
És a dir, s´estan passant pel forro el reglament que ells mateixos van aprovar al 2014, i que encara és vigent. Entenem que l´Ajuntament de Cubelles amb aquesta modificació vulnera drets de la ciutadania, i el propi Reglament esmentat anteriorment, que és la base de les condicions i prestacions per la contractació del servei públic de transport urbà de Cubelles.
Per aquest motius em presentat una segona al·legació, per que no es modifiqui l´ordenança en aquest sentit, mantenint la gratuïtat del bitllet per als aturats/des de més de dotze mesos que no rebin cap prestació.
Per acabar, no podem deixar de esmentar que el contracte de bus urbà de Cubelles data de 2015, i el govern de la nostra vila ha negociat ara amb el prestatari del servei, les modificacions a l´ordenança basant-se en l´oferta que l'empresa concessionària va fer en el seu dia.
Això vol dir, que quan hi ha voluntat política es poden negociar canvis i arribar a acords en els contractes establerts, cosa que trobem a faltar a l'hora de millorar el servei de bus urbà, augmentant les freqüències i tornant a circular els caps de setmana.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!