Ple municipal

Celebrem l'aprovació de la moció presentada a favor de l'ordre públic i en suport als cossos policials

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El grup socialista – Movem Sant Martí a l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca va presentar al ple un moció de rebuig “de manera clara i ferma els aldarulls, la violència al carrer, els actes de pillatge i els atacs als cossos policials que s’han vist a diverses zones de Catalunya”, en què s’afirma que “les institucions públiques i les formacions polítiques que hi tenen representació, hem de rebutjar sense ambigüitats una situació inadmissible per al conjunt de la ciutadania i per la preservació de l’ordre públic democràtic”. En la moció també s’expressava “el suport de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca al cos de Mossos d’Esquadra, a la resta de cossos de seguretat i als vigilants municipals, davant dels atacs que reben en forma d’accions violentes, així com defensar la seva acció com a garants del sistema democràtic.”. També es manifestava el suport a la llibertat d’expressió “i a la resta de drets, sempre que aquests s’exerceixin amb el deure de respectar els drets dels altres” i es lamentaven les “conseqüències que la justificació i l’acció d’aquest tipus d’actituds provoca a la seguretat ciutadana, a l’espai públic, al teixit econòmic i comercial, a la convivència veïnal i també a la imatge nacional i internacional projectada”.

El grup socialista – Movem Sant Martí va incloure, fruit del debat, referències als actes vandàlics del cap de setmana a Sant Martí. La moció es va acabar aprovant amb els 2 vots favorables de Movem Sant Martí, tres de Foment, i el cap de llista de Junts. S’hi van abstenir, en canvi, dues regidores de Junts, ERC i la CUP. El grup municipal socialista – Movem Sant Martí  “celebrem l’aprovació de la moció, perquè les institucions s’haurien d’expressar clarament en defensa de l’ordre públic i en suport als cossos que tenen la tasca de preservar-lo” i han lamentat que “el debat i votació de la moció hagi comportat, temps i dubtes d’alguns regidors i regidors davant d’un aspecte essencial com l’ordre públic”.

Per altra banda, el grup de Movem també ha expressat, davant de les propostes de modificació de crèdit del govern municipal, que no es prioritzi com a principal projecte comú de legislatura el consultori amb aspiracions de CAP i el Centre de Dia per la gent gran, “i que no n’hagin parlat ni una vegada en aquesta previsió de despeses de legislatura fins que ho hem dit l’oposició”. El grup socialista-Movem Sant Martí insisteix amb aquesta necessitat de treballar els projectes conjuntament i de que aquests dos projectes siguin centrals a la legislatura, encara que opinen que “CUP, ERC i Foment porten dos anys governant i no sembla que ho sigui”.

En el mateix ple, el grup de Movem va votar en contra de la designació i la retribució d’un  càrrec de confiança de “comunicació institucional”, ja que considera que “la comunicació institucional hauria d’estar al servei de tota la institució, no només del govern”.

Finalment, el grup de Movem va presentar un prec per escrit recordant que durant el Ple municipal extraordinari celebrat el 30 de desembre de 2020, van preguntar al govern si hi havia alguna proposta ciutadana dels pressupostos que s’havia desestimat. El regidor de participació ciutadana va explicar llavors que hi havia una proposta sobre l’arranjament de les antigues escoles de la Bleda sobre la qual va exposar que “pel tema del procés urbanístic i tot com està vam desestimar”. Com a resposta, en el mateix plenari, des del grup socialista – Movem Sant Martí es va demanar una visita de tots els grups municipals a les antigues escoles, considerant que si hi havia voluntat de tots els grups municipals, sí que es podien plantejar rehabilitacions a l’edifici. En la visita, Movem assegura que “es va comprovar l’estat de l’edifici i el govern i els serveis tècnics municipals van exposar en aquella visita que sí que era possible urbanísticament realitzar rehabilitacions a l’edifici.” Per això demanen que “el govern municipal obri un procés de trobades obertes amb veïns i veïnes de la Bleda i amb la participació de tots els grups municipals tant del govern com de l’oposició, com a continuació de la visita realitzada per avançar en aquest tema, ara que el govern reconeix que sí que es pot tirar endavant urbanísticament”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local